Katarina Čas na avdiciji v Londonu

Vir: Story
7. 8. 2009

Oko našega fotografa je na lepo poletno popoldne v mestnem jedru Ljubljane ujelo Katarino Čas, igralko in televizijsko voditeljico, ki se je tokrat sama odpravila po vsakodnevnih opravkih, seveda pa je zavila še v nekaj okoliških trgovin.

Ker najraje nakupuje neorganizirano in spontano, ponavadi ravno takrat, ko naključno zavije v kakšno trgovino, kupi najboljše kose, ko pa se načrtno odpravi nakupovati, ne najde ničesar primernega. “Lahko bi rekli, da kupujem intuitivno, ne glede na to, ali so razprodaje ali ne, če naletim na kakšen znižan kos, pa tudi nimam nič proti. Določene stvari so tako ali tako precenjene.’’

Katarina velja za eno najbolj modno ozaveščenih predstavnic nežnejšega spola na slovenski javni sceni, čeprav po njenih besedah svojemu stilu ne namenja toliko pozornosti. Enostavno izbere oblačila, ki odražajo njen karakter in v katerih se dobro počuti, ne glede na modne trende, saj ima izoblikovan svoj stil.

“Če je nekaj zelo moderno in če se v tem ne počutim dobro, tega ne bom oblekla, je pa res, da so zadnje čase moderne ravno takšne stvari, ki ustrezajo mojemu okusu.’’ Čeprav je kot večina igralcev v poletnih mesecih prosta, se je razen na zasluženem dopustu najraje zadrževala kar doma v Ljubljani. Zadnja leta ji je naša prestolnica še posebno prirasla k srcu, saj ji je všeč predvsem zaradi sproščene atmosfere, ki jo dodatno poživijo obiski turistov, obenem pa je zaradi polnih ‘kafičev’ ob Ljubljanici mestno jedro precej živahno.

Seveda kakšen vroč dan še raje kot doma preživi kje v naravi, tako da ji dnevni izleti v okoliške kraje niso neznanka. Tudi ob večerih se velikokrat odpravi proti središču, kjer se še posebno v zadnjem mesecu dogaja veliko stvari za najrazličnejše okuse. Tako je obiskala kar nekaj  koncertov, ogledala si je tudi nekaj filmov v letnem kinu na Ljubljanskem gradu, s svojim programom pa jo je letos še posebno navdušil Trnfest.

Čeprav je letos že dopustovala, je prepričana, da bo kakšen konec tedna še lahko izkoristila za skok na Obalo. Kljub temu da je velika ljubiteljica oddaljenih krajev, dolgih tropskih plaž in turkiznega morja, pa jo vedno znova premamita tudi morje in kulinarika v Dalmaciji.

“Slovenske obale je žal bolj malo, se mi pa zdi Piran eno najlepših mestec, če bi le bilo bolj čisto morje in lepše plaže.’’

Katarina je poletje izkoristila tudi za prenovo stanovanja, tako se je dodelave kuhinje lotila kar z lastnimi rokami. “Pravzaprav je za to ‘kriva’ gospa Anča, moja soseda, ki mi je podarila starinski kristalni lestenec, ki ga je hotela vreči na odpad, pa sem se seveda zagrebla zanj.’’

Ker pa se lestenec ni ujemal z njenim prvotnim kuhinjskim pohištvom, je od nje dobila še starinsko mizo, ki jo je bilo treba malce restavrirati in pobrusiti, vse stole pa prebarvati. Pri vsem sta ji tako z nasveti kot z delom pomagala soseda Anča in njen mož Vine, ki je tudi spreten restavrator. Čeprav se je pleskarskih del sama lotila prvič, se malo za šalo, malo zares vseeno pohvali, da je s čopičem v roki kar talentirana.

Na vprašanje, ali bo v prenovljeni kuhinji preživela kaj več časa, odgovori pritrdilno, saj se v njej zdaj počuti veliko bolj prijetno, svojim najdražjim pa bo lahko večkrat pripravila svojo specialiteto, in sicer školjke na buzaro.

Trenutno se veseli še meseca dni, ki jih bo lahko preživela kjerkoli, kamor jo bo ponesel dan, septembra pa jo že čakajo nove delovne obveznosti. Tako bo nadaljevala ponovitve do zdaj izjemno uspešnega zadnjega dela trilogije Ženskemoški.com, ki se jih že zelo veseli, saj se s celotno ekipo odlično razumejo, pripravlja pa se tudi na vodenje nekaterih jesenskih prireditev.

Ljubezen

Letošnje poletje je bilo za Katarino zelo pestro tudi na ljubezenskem področju, saj je vanj vstopila sveže zaljubljena. Na začetku je svojo zvezo z Aljošem Bagolo, ki je v javnosti poznan kot oglaševalski guru, skrivala, vendar se zaljubljeni parček zdaj na poglede mimoidočih niti ne ozira več. Tako lepe sončne dneve najraje preživita skupaj, se odpravita na kakšen sprehod z njenim psičkom Yodo ali pa se prepustita ‘kofetkanju’ s prijatelji.

Nepozabna avdicija v Londonu

“Pred kratkim sem se odpravila na potovanje bolj delovnega značaja, in sicer sem se v Londonu udeležila velike mednarodne avdicije za ameriški film, ki ga bo režiral priznani Terrence Malick, režiser uspešnice ‘The thin red line’ (Tanka rdeča črta). Kljub veliki konkurenci sem prišla v ožji izbor in odletela še na dodatno avdicijo v Pariz. To je zame precej velika in nepozabna stvar.’’

Anja Kontrec

Nova Story že v prodaji

Story