Katarina Čas: Navdušuje v New Yorku

Katarina Čas (foto: Juršič Miran) Juršič Miran
Vir: Story
6. 5. 2011

Katarina Čas je prvomajske praznike preživela v New Yorku. A tam ni bila na počitnicah, ampak je z ekipo na festivalu Tribeca predstavljala film The Guard.

“Film The Guard je absolutni triumf in ga absolutno priporočam ...” je med drugim zapisal eden od kritikov, ki so si film ogledali na festivalu. Čeprav Katarina igra ‘le’ stransko vlogo, pa je tudi njo posebej omenil (sicer kot Katrino Cas), tako da se naši zvezdnici zagotovo obeta še kakšna zanimiva ponudba iz tujine.

Katarina pa kljub izjemnemu uspehu ostaja trdno na tleh, svoj uspeh pa pripi­suje predvsem sreči. “Kar se tiče filma The Guard, lahko rečem samo, da sem vesela in hvaležna, da sem imela srečo in bila ob pravem času na pravem mestu ter dobila to vlogo na avdiciji.”

A Katarina ima poleg sreče tudi veliko talenta, ki ga je režiser John M. McDonagh znal prepoznati. Da je imel prav, potrjujejo kritike, ki Katarino enakovredno uvrščajo ob bok zvezdnikom v filmu (glavno vlogo igra Brendan Gleeson), ki je eno lepših presenečenj tega leta. Ne samo da so ga ocenili kot enega boljših filmov v Tribeci, ampak je bila že uvrstitev na odprtje festivala Sundance priznanje ekipi.

Tudi Katarina pravi, da jo je to presenetilo: “Nikoli nisem pričakovala, da bo film odprl festival Sundance ... Ponosna sem tudi na režiserja Johna M. McDonagha, saj je to njegov režiserski prvenec, ki je na Berlinalu dobil nagrado za najboljši ‘debut’ film. Lepo je bilo biti del te prekrasne ekipe, predvsem pa sem vesela vseh iskrenih vezi, ki so se stkale med nami,” nam je naravnost iz New Yorka zaupala ljubka Katarina. “Film naj bi julija začeli predvajati v Ameriki po kinodvoranah, potem sledijo Anglija, Irska, Avstralija in še preostali svet ...” je povedala Katarina, ki pa ni vedela, kdaj si bomo film lahko ogledali v naših kinodvoranah.

Nova Story že v prodaji

Story