Katarina Čas: Nesreča je pozabljena!

Katarina Čas je v vlogi Liz Waid, speče agentke CIA, ki se le stežka spopada s smrtjo svojega sina.  
 (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
23. 3. 2016

Zaključek beograjskega mednarodnega filmskega festivala FEST je zaznamovala premiera prvega srbskega znanstvenofantastičnega filma, v katerem blesti naša igralka Katarina Čas.

Ker so večino kadrov snemali ponoči na zahtevnem terenu, je Katarina med snemanjem utrpela zlom noge.
Katarina priporoča ogled filma vsem, ki so na preži za pustolovščino in uživajo v odkrivanju neznanega.

V beograjskem Sava Centru je bila premiera vznemirljivega in težko pričakovanega žanrskega projekta, ki je pod režisersko taktirko Dejana Zečevića nastal v srbsko-slovensko-korejski produkciji. O uspešnem krstu znanstvenofantastičnega trilerja Prehod pričajo odzivi občinstva, ki je ogled filma okronalo s toplim aplavzom. Ta se je še stopnjeval ob prihodu filmske ekipe, ko so se pred platnom priklonili tudi vsi glavni igralci: naša Katarina Čas, ameriški televizijski in filmski zvezdi Ken Foree in Monte Markham ter srbska igralca Dragan Mićanović in Denis Murić.

Ob tej priložnosti smo Katarini postavili nekaj vprašanj, da bomo lažje počakali do 21. aprila, ko nam bodo nezemeljske skrivnosti premierno naježile kožo v Kinu Bežigrad, že 28. aprila pa se bo Prehod odprl tudi na rednih sporedih kinematografov po Sloveniji.

Med snemanjem si je zlomila nogo

Kako bi opisali sodelovanje z režiserjem filma Dejanom Zečevićem?

Čeprav z Zečevićem predhodno nisem sodelovala, sem vedela, da je dober režiser. Ko sem ga osebno spoznala, sem bila nad njim še bolj navdušena. Sodelovanje je bilo odlično, veliko sva se pogovarjala o scenariju in filmu. Res je bil užitek delati z njim, saj točno ve, kaj želi, in se zaveda, da je dialog med igralci in režiserjem bistven. Med nami je vladala super sinergija in lahko rečem, da smo postali dobri prijatelji.

Ste se težko poistovetili s svojim likom?

Liz Waid je zelo kompleksna oseba. Ker je v življenju doživela res veliko, v njej kar vre od emocij. Ne želim vam izdati preveč, a lahko rečem, da se mi ni bilo težko vživeti v vlogo. Komaj sem čakala na ta vrtiljak čustev, ki mi je bil pravi izziv. Sicer pa samo snemanje ni bilo preprosto. Veliko prizorov smo snemali ponoči, bilo je izjemno hladno, povrhu pa sem si še zlomila nogo. Kljub vsemu smo snemanje uspešno končali.

Kakšno je vaše mnenje o žanrskih filmih na območju nekdanje Jugoslavije; grozljivke in ZF-filmi se pri nas ne snemajo prav pogosto ...

Res je, nisem videla veliko tovrstnih projektov, čeprav sem oboževalka obeh žanrov. Mislim pa, da je film v svojem bistvu pravzaprav drama, ki ima znanstvenofantastične primesi in elemente trilerja.

Značke: Katarina Čas