Katarina Čas: Poškodba noge je ni ustavila

Katarina si je med snemanjem tega filma tudi poškodovala nogo. (foto: Primož Predalič, Karantanija Cinemas) Primož Predalič, Karantanija Cinemas
Vir: Story
29. 4. 2016

Katarina Čas je s svojo igro v novem filmu pravzaprav zapisala zgodovino tega področja. Ko so ustvarjalci filma Prehod (The Rift) lanskega marca napovedali prihod prvega srbskega znanstvenofantastičnega filma, so se mediji hitro posvetili raziskovanju ozadja, spremljanju zgodbe in pisanju o eni izmed priznanih slovenskih igralk, Katarini Čas.

NJENA JE GLAVNA VLOGA Prehod (The Rift) je zanimiv žanrski projekt srbskega režiserja Dejana Zečevića, ki je v filmu eno od glavnih vlog zaupal Slovenki Katarini Čas.
SOIGRALCI V igralski zasedbi so ji družbo delali še Ken Foree, Dragan Mićanović, Monte Markham in Denis Murić.

Dobro leto po tem je težko pričakovani film naposled le pripravljen za nastop na filmskih platnih, nov filmski izdelek srbsko-slovenske-korejske produkcije pa smo si ogledali tudi na uredništvu.

In kot je napeta zgodba v filmu, je napeta tudi tista pripoved, ki se je oblikovala okrog snemanja. Katarina je na lokacijo snemanja filma lani prispela naravnost z newyorške premiere filma Danny Collins, v katerem je svetlolaska uspešno odigrala vlogo zaročenke priznanega igralca Ala Pacina.

In čeprav smo Katarino (vsaj po njenih zadnjih hollywoodskih filmih sodeč) vajeni s kakšno 'krpico' manj, se je v najnovejšem filmskem izdelku pokazala v popolnoma novi luči. Namesto lepotice, ki želi le uživati, je tokrat namreč stopila v čevlje ranjene matere, ženske, na kateri je življenje že pustilo svoj pečat, in ne nazadnje agentke, ki je ni strah smrti. Na njeno odločitev o sodelovanju v omenjenem projektu je brez dvoma pomembno vplival režiser Dejan Zečević, saj je zaradi preteklega dela prejel že več kot sto nagrad. Prav zato bomo tudi tokrat na uredništvu budno spremljali, kakšne uspehe bo zabeležil Katarinin žanrski prvenec ...

Napisala: Kaja Milanič

Značke: Katarina Čas
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story17/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 17/2016

Story 17/2016, od 21. 04. 2016