Katarina Čas razkrila svoje življenjsko vodilo

Svetovno priljubljena slovenska 
igralka Katarina Čas je na terasi 
Grediča v osrčju Goriških brd 
uživala ob res pravljičnem pogledu, 
ki ga ponuja ta kraj z okolico. (foto: Luka Kotnik) Luka Kotnik
Vir: Nova
8. 4. 2019

V objemu prelepe s cvetočimi marelicami okrašene briške pokrajine v osrčju Goriških brd so na mednarodni dan žena na Grediču priredili edinstveno kulinarično popotovanje s poklonom izjemnim ženskam.

Vsodelovanju s The Slovenia so skozi druženje in pogovor oživili žensko izdajo knjige PINK The Slovenia Book - Top 100 Destinations, v kateri je zbranih 15 le ženskih intervjujev z nekaterimi najbolj izjemnimi, sposobnimi, podjetnimi, vizionarskimi

in vplivnimi Slovenkami. Tokratnega srečanja so se udeležile izjemna igralka Katarina Čas, Ajša Vodnik, podpredsednica organizacije AmChams in Europe, dr. Jerca Legan Cvikl, publicistka in filantropistka, Irena Kos, regijska guvernerka Slovenia Rotary, Laura Unuk, svetovna prvakinja in šahovska velemojstrica ter mednarodno priznana modna oblikovalka Mateja Benedetti.

Na izjemnem dogodku so gostje skozi razgiban pogovor podelile misli o svojih motivih in strasteh, kaj jih žene in kaj je tisti življenjski moto izjemnih žensk, da so to, kar so. Med skrbno izbranimi ženskami pa je s svojim prihodom prav vse zelo pozitivno presenetila Katarina Čas, ki je kot najuspešnejša slovenska igralka že leta in še posebej v zadnjem obdobju polno zasedena tako z domačimi kot tujimi produkcijami. Ker Časova veliko časa preživi na poti, je med pogovorom razkrila tudi svoj življenjski moti, kjer je treba po njenih besedah slediti v prvi vrsti samemu sebi.

“Čeprav zveni klišejsko, a včasih je res težko zbrati pogum in slediti sebi – v življenju sem dobila toliko polen pod noge, tolikokrat slišala ne ali to je nemogoče, ob tem je včasih resnično težko verjeti vase in v tisti ogenj, ki čutiš, da je. Zato je slediti sebi moj moto,” je razkrila Katarina. Povod tokratnega srečanja je bila izdana knjiga o lepotah Slovenije, kjer so prav vse ženske poudarile, da imajo rade naravo, lepote in raznolikost Slovenije. Opažajo, da tujci cenijo našo poštenost, kot tudi sami, kadar več potujemo, še bolj cenimo našo čistočo in varnost.

Kot zanimivost dodajmo, da je posebej za ta dogodek iz tujine v Slovenijo priletel tudi vrhunski slovenski športnik, jadralec Vasilij Žbogar, ki je prvič po tem, ko si je ustvaril družino s svojo ženo Majo, preživel nepozaben in prečudovit večer v res izbranem šopku medijsko poznanih žensk.

Ženski pečat

Lastnik Grediča Simon Simčič, ki prihaja iz družine Simčič z Domačije Medot, ni skrival navdušenja nad edinstvenim dogodkom. “Vesel sem, da smo s The Slovenia prav na Grediču priredili tak dogodek. Razvoj in razcvetu Brd je moji družini pomemben že od nekdaj, zato je še posebej lepa simbolika, da so cvetovi na dan žena šli v roke tako izjemnih Slovenk.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Luka Kotnik