Katarina Čas se vse bolj spogleduje z glasbo

Katarina Čas se 
predstavlja že z 
drugim singlom. (foto: Urša Premik) Urša Premik
Vir: Nova
30. 4. 2019

Priznana slovenska igralka Katarina Čas, ki se lahko pohvali, da je igrala s številnimi znanimi igralci, se že lep čas spogleduje tudi z glasbo.

Ta zgodba se je začela, ko jo je režiser Metod Pevec izbral za glavno žensko vlogo v filmu Jaz sem Frenk, kjer je upodobila lik pevke. Takrat je brez velikih ciljev in ambicij nastal nekakšen eksperimentalni glasbeni start up z imenom - K.A.T., ki te dni ponuja že drugi singel z imenom Imaginative Man, v katerem sta poleg Katarine Čas še Martin Štibernik - Mistermarsh kot avtor glasbe in Mitja Novljan kot avtor besedil. Gre za spontan, časovno neomejen in vsebinsko odprt glasbeni eksperiment, v katerem je nastalo nekaj malo drugačnih skladb, ki jih navdihuje film, kaj pa drugega.

Imaginative Man je po Secret Messiah že drugi del EP-ja v nastajanju, pa če se že sprašujete (ali pa tudi ne), da, sledi tudi tretji. Stilsko raznoliko, a vendar kot v različnih filmskih vlogah, K.A.T. tudi v skladbah ter videospotih kameleonsko skače iz žanra v žanr. Kar ji odlično uspeva, saj je Katarina priznana igralka s številnimi mednarodnimi izkušnjami, ki nastopa ob boku velikih imen velikega platna. 

Besedilo: A.M. // Fotografiji: Urša Premik