Katarina in Bine Volčič se vsako leto vračata v Pariz

Katarina in Bine Volčič se vsako leto vračata v Pariz (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
15. 1. 2015

Katarina in Bine Volčič sta mladoporočenca, čeprav sta zvezo začela še v študentskih dneh, ki sta jih preživela v Parizu. Za Story sta spregovoril o življenju v Parizu, kako se vsako leto vračata tja in o načrtih ter željah v letu 2015.

Story: Kakšne so vajine zaobljube za leto 2015?

Bine: Nama koledar ne pomeni dosti, ampak to, da živiva v trenutku. Zato za naju konec leta ni čas nobenih povzetkov ali zaobljub za naprej, ampak vsak dan v letu delava najbolje, kar lahko, in želiva sebi ter drugim najboljše. Pri nas so darila predvsem uporabna, za otroke pa čim manj sladkarij.

Story: Vam je v preteklem letu za kaj žal?

Katarina: S tem, da bi nama bilo žal za kaj, se ne ukvarjava - tudi napake so šola in dragocena življenjske izkušnja, ki jo kot tako tudi ceniva. Težave so najini izzivi, uspehi pa zato velika nematerialna darila.

Story: Kaj je vajina največja želja v letu 2015?

Katarina: Želje vedno rastejo iz že uresničenih želja - torej, ker se nama je uresničila želja po Binetovi kuharski šoli, ki bo februarja zaživela na internetu, si želiva, da bi se nama pridružilo čim več ljubiteljev kuhanja.

Story: Kje boste dočakali leto 2015?

Bine: Letošnji december je za oba zelo deloven, saj nov posel prinaša ogromno obveznosti. Zato letos ne bomo praznovali doma, temveč pri najboljših družinskih prijateljih, kjer se počutimo kot doma. Vsi štirje bomo uživali, tako za mizo kot v družbi. Sicer pa se tudi na splošno ne drživa nobenih pravil za mizo ali koledarskih vraž - naj se jé, kar je dobro in kar komu paše, pomembne so zgolj dobre misli in pozitivna energija.

Story: Vajina zgodba se je začela v Franciji, kjer sta se spoznala. Se še vračata?

Katarina: Spoznala sva se kot študenta v Parizu, in to je najino mesto, saj sva ga doživela tudi z najbolj romantične plati. Skoraj vsako leto se z veseljem vračava, včasih iz službenih razlogov, včasih pa za dušo in kulinarični navdih. Pariz je še vedno meka kulinarike, kjer so najnovejši trendi in chefi tako svetovnega kova kot tisti mladi neustrašni chefi, ki kršijo pravila in premikajo meje okusa. Izkušnja šolanja in dela v Parizu je za vedno zaznamovala Binetovo karierno pot, zato so spomini na to obdobje seveda krasni.

Story: Kaj pa življenje v Franciji, sta kdaj razmišljala, da bi ostala tam, da bi se preselila tja?

Bine: Glede Francije imava le izkušnjo življenja v Parizu, torej v svetovni in turistično oblegani metropoli. To za sabo potegne gnečo na vsakem koraku in veliko vsakdanjega stresa. Kvaliteta življenja v tem smislu ni dobra, še posebej za družine z majhnimi otroki. Po drugi strani pa je življenje v Parizu kot naročeno za mlade brez družinskih obveznosti, saj se zaradi pretoka tujcev in različnih umetniških energij tam ogromno dogaja. Tudi midva sva Pariz doživljala kot študenta, zato ga imava v res lepem spominu.

Story: Katere pomembne prelomnice, korake ste naredili v prejšnjem letu, katere pa vas čakajo v 2015?

Katarina: Otroka rasteta in naju presenečata vsak dan, zdaj, ko je Tajda že dveletnica, pa smo res aktivni ves čas. Uživava v družbi 'ta malih' in se smejiva njunim domislicam, do prve prave prelomnice, to je vstopa starejšega sina v šolo, pa bomo izkoristili fleksibilnost vrtčevskega urnika in si privoščili čim več skupnih trenutkov. Za naju pa je zagotovo prelomna odločitev za postavitev izobraževalnega kulinaričnega portala www.binevolcic.si, saj je lastna kuharska šola Binetova ambicija že desetletje. Predajanje znanja bo potekalo na novodoben način, prek video receptov na spletu, kar pomeni, da bo dostopno vsem, ne glede na to, kje so in kdaj imajo čas za učenje kuhanja.

Napisala Nina Keder, fotografije Primož Predalič