Katarina Mala: Ne verjamem v bližnjice

Katarina Mala, 
pevka in igralka (foto: Arhiv Planet tv) Arhiv Planet tv
Vir: Jana
21. 9. 2016

Za njo je že več kot 60 oddaj Glej, kdo kuha na Planet TV, kjer so ji zaupali vlogo voditeljice.

Kaj je po vašem mnenju tisto, zaradi česar posamezniku uspe?

Denar ni edino merilo za uspeh. Je pa pomemben za kakovost življenja. Ampak če nekdo v svojem poklicu doseže stanje duha, v katerem je vsakič, ko se loti svojega dela, srečen, to pa mu prinaša še zadostno finančno stabilnost, je to zame uspeh. Mene so že od otroštva bolj kot ne usmerjali v poslovne vode, ampak narava mojega značaja se je izkazala za močnejšo. Postala sem pevka, igralka, voditeljica, lutkarica, organizatorka dogodkov, torej vse, kar sem si že v otroštvu želela. Prej nisem bila srečna in uspešna, zdaj pa verjamem, da sem.

Kako se je vaše življenje spremenilo, odkar ste postali mama?

Prioritete se avtomatično spremenijo, predvsem v smislu življenjskega stila. Niso se spremenile moje ambicije, saj je želja po delu in ustvarjanju postala še močnejša, delno tudi zaradi odgovornosti do otroka. Najbolj pomembno je, da bo Lukas, moj sin, preskrbljen. To je postalo izhodišče tudi za moje nadaljnje delo, medtem ko je bil pred njegovim rojstvom fokus le na meni sami; moje delo, moje potrebe so bile center mojega sveta.

Ljubezen ste našli v 15 let starejšem Angležu, kako to sprejema okolica? Smo Slovenci še vedno 'tradicionalni'?

Seveda smo. Celo tisti, ki trdijo, da niso, si ne predstavljajo življenja, kot ga živiva z Robertom. Ampak ta razna mnenja so samo lastne skrbi ljudi, ki si pač ne znajo predstavljati življenja izven ustaljenih okvirjev. Ali je moje življenje zdaj bolj komplicirano? Seveda je, ampak je pa ta zveza iz mene izvabila le najboljše, medtem ko so me prejšnje zveze skoraj ugonobile. Razlika pri naju z Robertom v primerjavi s slovenskimi pari je le ta, da se prioritete spremenijo, pa tudi izzivi najine zveze so popolnoma drugačni. Še vedno so pa le izzivi. In z njimi se je pač treba spopasti.

Vas vleče v tujino?

Zavedam se, da mladina zapušča Slovenijo. Ampak mene v tujino vleče le toliko, da se potem lahko vedno vrnem v Slovenijo. Kakovost življenja po svetu je mnogo slabša kot pri nas. O tem bi se morda morali pogovoriti z mojim možem. On pravi, kako enostavno je vse tukaj. Tako da si bova dom ustvarila pri nas, ostale destinacije bodo le čisti užitek. Še preden sva se spoznala, sva oba videla lep kos sveta, ravno dovolj, da spoznaš, kako bi si želel živeti.

Kdo pa je vaš idol? Zakaj?

Pri šestih letih je bil to Michael Jackson, od sedmega leta do danes je to moj oče. Nisem spoznala človeka, ki bi bil tako uspešen in hkrati tako preprost, tako nepokvarjen in tako skrben. Moj oče je skupaj z mojo mamo zgradil uspešno družinsko podjetje, plemenitil svoje delo, hkrati pa je z nogami ostal trdno v realnosti. Njegove modrosti me spremljajo vse življenje, zato tudi sama verjamem, da se s pridnim delom in vztrajnostjo daleč pride. V bližnjice ne verjame. Jaz pa tudi ne. 

Besedilo: Tina Kincl
Fotografije: Arhiv Planet TV

Značke: Katarina Mala