Katarina Srebotnik: Všeč ji je Rafael Nadal

Katarina Srebotnik (foto: MIMA) MIMA
Vir: Story
18. 7. 2011

Po osvojeni zmagi v Wimbledonu se je Katarina Srebotnik vrnila v Slovenijo. A le za kratek čas. Doma so ji pripravili velik sprejem, ob katrem je podoživljala zmago v krogu vseh tistih, ki ji največ pomenijo. A časa za počitek ne bo. Katarina ima že nove načrte.

Story: V velikem finalu ste skupaj s Čehinjo Kveto Peschke ugnali Nemko Sabine Lisicki in Avstralko Samantho Stosur. Dvoboj je bil napet, ste pričakovali takšen razplet?

S Kveto sva si že pred samim dvobojem močno želeli zmago in dober občutek naju ni pustil na cedilu. V sebi sem čutila, da je napočil čas in da bo ta zmaga tokrat tudi najina. Seveda je na vseh tako pomembnih tekmah prisotna nervoza, ki jo vsak športnik občuti po svoje. Večji kot je dogodek, večji so pritiski in presenetljivo je bilo, da tega bremena ni bilo v finalu. Nisem ga čutila in tudi Kveta je delovala zelo sproščeno za tako velik dogodek, kot je finale grand slama v Wimbledonu. Kot športnik si ne smeš dovoliti, da te čustva in napete situacije spravijo na kolena, saj ravno potem ne pokažeš tistega, kar dejansko zmoreš.

Story: Prvi naslov v konkurenci ženskih dvojic na turnirjih za grand slam je osvojen. Kakšni so naslednji koraki?

Naslednji koraki so, da jih osvojim še več. (smeh) Ampak najtežje je seveda osvojiti prvega, še posebej v mojem primeru, ker sem si ga res srčno želela. Včasih sem si ga celo preveč želela in v finalnih tekmah nisem znala pokazati tistega, kar znam, in sem od te želje velikokrat pregorela. To je za mano in zdaj se mi je odvalil velik kamen, lahko mi verjamete. To so občutki, ki jih ne znam opisati. Vse, kar se v tenisu da doseči, nama je s to zmago sedaj uspelo in s tem sva prišli še na prvo mesto na lestvici. Uresničile so se mi želje, da osvojim vse naslove. Sedaj je samo še vprašanje, koliko jih bom še zbrala. (smeh)

Story: Za koga navijate v moški konkurenci?

Najbolj mi je pri srcu Rafael Nadal, saj je zelo korekten športnik. Trdno stoji na realnih tleh, ni niti malo vzvišen. To je športnik, ki pusti srce na igrišču in lahko je vzor vsem mladim igralcem.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story