Katarina Čas tokrat v vlogi tajne agentke

13. 4. 2015 | Vir: Story
Deli

Ko smo se nazadnje pogovarjali z igralko Katarino Čas, nam je zaupala, da je v nenehnem zagonu, saj se je po premieri filma Danny Collins, v katerem igra poleg velikana Ala Pacina, odpravila novim izzivom naproti. Izvedeli smo, da gre za film srbsko-slovensko-korejske produkcije, ki se snema v srbski prestolnici.

Če se boste te dni odpravili v Beograd, boste mogoče sredi ulic naleteli na snemalno ekipo filma The Rift, v katerem igra tudi naša najbolj uspešna igralka Katarina Čas, ki je v zadnjih nekaj letih nase opozorila s kar dvema filmoma hollywoodske produkcije. Po Volku z Wall Streeta je sledila premiera filma Danny Collins, kjer Katarina igra zaročenko slovitega igralca Ala Pacina, ki v filmu upodablja tudi glavnega protagnoista. Snemanje njenega zadnjega filma se je končalo že pred dvema letoma, Katarina pa je ta čas s kolegico Ano Marijo Mitič izkoristila za snovanje odlične Ko ko komedije, ki je bila v Sloveniji takoj hit.

Zdaj se bosta kolegici lahko večkrat dobili na kavi, saj tudi Ana Marija Mitič v Beogradu vsak teden snema oddajo Big Brother. Film, ki ga je 25. marca v srbski prestolnici začela snemati Katarina, nastaja pod režisersko taktirko Dejana Zečevića, ki je za svoje dosedanje stvaritve prejel že več kot 100 različnih nagrad. Po besedah produkcijske ekipe gre za zanimiv žanrski projekt, in sicer za znanstvenofantastični triler, kar je za Katarino gotovo velik izziv. Nobenega dvoma ni, da lepa Slovenka s tem ne bo imela težav, družbo pa ji bodo znova delali igralski kolegi, ki v svetovnem merilu veljajo za odlične igralce. Zasedba je tudi tokrat polna zvenečih imen, tako da bo verjetno tudi ta film velika uspešnica. Katarina igra ob boku srbskega zvezdnika Dragana Mićanovića, ki je med drugim igral v filmski uspešnici režiserja Guya Ritchieja Rokenroler. V filmu pa bomo videli tudi legendo ameriških televizijskih serij Monteja Markhama, ki smo ga med drugim lahko gledali v vlogi kapetana Dona Thorpa v legendarni seriji Obalna straža, kjer se je pojavil v kar 45 epizodah.

Zvezdniški zasedbi kar ni videti konca, saj se v filmu pojavi tudi ikona grozljivk Ken Foree, ki smo ga nazadnje videli v filmu Zora živih mrtvecev. V naslednjih treh tednih se bo ekipa gibala po različnih lokacijah v Beogradu in Pančevu, snovali pa bodo zgodbo o ameriških in srbskih agentih na njihovi misiji zavarovanja podatkov iz padlega ameriškega vojnega satelita. Da ne gre za rutinsko nalogo, ugotovijo ob prihodu na mesto padca, saj jih namesto satelita tam pričaka nekaj drugega ... nekaj sovražnega, kar prihaja iz vesolja. Tako se začne boj za preživetje, nam je sporočila produkcijska ekipa. Gre za žanrski podvig producentov Milana Todorovića in Marka Jocića, ki sta s prejšnjima projektoma Zona mrtvih in Mamula dosegla prepoznavnost in uspeh po vsem svetu.

Mamula je denimo trenutno v kategoriji tujih filmov na odličnem četrtem mestu po gledanosti na ameriškem Netflixu. Srbsko-slovensko-korejsko produkcijo poleg Jocića in Todorovića (Viktorija Film in Talking Wolf Productions) zaokrožujejo še More in Dorup (Južna Koreja), BBO Star (Slovenija) ter Digitalkraft in Media Plus (Srbija).

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec

Nova Story že v prodaji

Story 14/2015

Story 14/2015, od 02. 04. 2015