Katarina Venturini: Na oddih z avtodomom

Katarina Venturini: Na oddih z avtodomom (foto: Aleksandra Saša Prelesnik, osebni arhiv) Aleksandra Saša Prelesnik, osebni arhiv
Vir: Story
15. 6. 2017

Po treh mesecih plesnega šova se tekmovalci in sodniki pred poletnimi počitnicami vračajo k svojemu delu. Najbolj prijetna sodnica, ki je znala plesne pare v tem zanje sicer zabavnem, a sila napornem šovu stalno spodbujati in jim konstruktivno ter prijazno svetovati, kako bi postali še boljši, je bila prav gotovo Katarina Venturini.

Najboljša slovenska plesalka vseh časov, ki si je v paru z Andrejem Škufco v svoji 17-letni tekmovalni karieri priplesala kar 23 naslovov državnih in trikrat tudi naslov svetovnih prvakov v kombinaciji latinsko-ameriških in standardnih plesov, se vrača v svojo plesno šolo Plesna Zvezda, v kateri sodeluje skupaj kar 15 pedagogov.

Prijazna sodnica v šovu je zadnja leta tudi polnokrvna plesna pedagoginja, ki ničesar ne prepušča naključju in program poučevanja družabnega plesa v plesni šoli načrtuje, spremlja in izboljšuje do najmanjše podrobnosti: "Veliko plesnih šol temelji na učnem programu izpred 20 let. Jaz sem postavila svojega. Za vsako vajo posebej imam narejen letni program, kaj bomo delali. Vsako leto, zdaj že deveto, naredim nov program za vsako posamezno vajo in vse so spravljene. Vsako poletje me boli glava od ustvarjanja teh načrtov, ampak je vredno, saj želim, da so vaje vedno znova zanimive. Naša šola ni velika, je bolj butična in vendar nekateri pri nas plešejo že devet let. Vsi naši plesalci so rekreativci, saj Slovenci v resnici neradi tekmujemo in se primerjamo. In tudi sama želim, da je plesanje pri nas predvsem prijetno za telo in dušo in seveda atraktivno."

Katarina Venturini

Konec osemdesetih je bil ples izjemno priljubljena rekreacija, plesala je skoraj vsaka deklica, odrasli pa so se radi zavrteli na plesnih večerih, sindikalnih zabavah, veselicah ... danes se zdi, da prosti čas raje preživljamo pred različnimi zasloni. "To je res, ampak prepričana sem, da je ples zelo dobra rekreacija, zato bodo ljudje vedno plesali. Ker če znaš hoditi, se lahko naučiš tudi plesati. Plesne šole organiziramo veliko dejavnosti, pa tega ljudje ne vedo. Kar je škoda, saj je že enkrat na teden dovolj, da partnerja prideta na plesni tečaj, preživita čas drug z drugim, prej ali potem morda skupaj spijeta čaj. Tako veliko naredita zase, za svoj odnos, saj je ples dejavnost, kjer sta partnerja enakovredna in drug drugega dopolnjujeta. Že tako v tem hitrem času prepogosto hodimo drug mimo drugega, in če nimamo niti ene skupne dejavnosti, ki nas zbližuje, ni v redu." Tudi Katarinin mož Damjan zna plesati in na plesnih večerih kdaj skupaj tudi zaplešeta.

Napisala Slavka Brajović Hajdenkumer
Fotografije Aleksandra Saša Prelesnik, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story23/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 23/2017

Story 23/2017, od 01. 06. 2017