Katarino Benček nemirni duh žene naprej

Katarina Benček (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
16. 6. 2019

Za Katarino Benček je nekaj nadvse zanimivih, obenem tudi napornih mesecev. 

Spomin na neprijetno nesrečo, ki se ji je pripetila na Baliju, je že pozabljen, saj je bil v zadnjih nekaj tednih njen urnik poln številnih obveznosti ob izdaji nove knjige Lublanska izpoved. Po uspešni promociji na sončni Alp pa je Katarina spet spakirala kovčke. Katarina je s svojim knjižnim prvencem dvignila veliko prahu, številni pa se še danes sprašujejo, ali je vse to resnica.

“Najpogostejše vprašanje, ki ga slišim, je, ali je vse to napisano po resničnih dogodkih. Držim se enega samega odgovora, tako pustim njihovi fantaziji prosto pot. Zato knjige tudi so,” zatrjuje Katarina, ki je nad odzivom navdušena. Knjiga je kot nalašč za poletno branje, številni pa so jo med prebiranjem kar požirali. Zadovoljna se tako podaja novim dogodivščinam naproti. Kam tokrat? “Odhajam nazaj na Bali, kjer me čaka že kar nekaj dela. Zato je čas, da se vrnem v eno od svojih baz,” je povedala lepotička, ki se še vedno s težavo opredeli, kje v resnici živi, zato ima stkan poseben odgovor: “Najraje rečem kar v kufru.” V prihodnjih mesecih ima nekaj načrtov, ki vključujejo predvsem raziskovanje azijskih držav.

“Rada bi še bolj raziskala Azijo, v načrtih imam Filipine in Vietnam. Bom videla, kaj vse so bo odprlo, morda celo oboje. Moj cilj je živeti tako, da ne čakam na poletje ali na vikend, ampak da je življenje eno samo poletje. Prijateljice se šalijo, da zagotovo pridem julija nazaj, ker ne bom zdržala brez Balkana. Bomo videli! Rada presenetim, celo samo sebe. Sicer pa je moj kovček že ves čas odprt sredi dnevne sobe, zato ne bo potrebe po pakiranju, ker še nisem razpakirala. Kot sem rekla, živim v kufru! Dobesedno,” z nasmeškom pojasni Katarina. Sama sicer sovraži pakiranje, če bi lahko, bi ta del kar preskočila. “Vedno kaj pozabim in vedno vzamem kaj, česar ne potrebujem. Tisto, kar nujno potrebujem, pa nimam s seboj,” pojasni.

Besedilo: N.A. // Fotografije: Helena Kermelj, osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri