Kataya: Risanke ali ličenje?

Kataya: Risanke ali ličenje? (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
12. 11. 2012

Pevka Kataya ima v življenju kar nekaj strasti, ena izmed njih je seveda petje, ki pa je obenem tudi njena služba. Za dušo pa se najraje prelevi v kakšno risano junakinjo.

Kataya, ki v naslednjih tednih pripravlja predstavitev svojega novega albuma, se je lani prvič znašla v studiu, kjer pa ni posnela novih skladb, temveč je glas posodila najljubšim otroškim pravljičnim junakom. »Smrketa je bila ena izmed bolj odmevnih, najraje snemam in posojam glas ter pomagam pri prepesnitvah. To je sanjska služba, hvaležna sem, da lahko počnem, kar počnem,« pove simpatična pevka, ki je nazadnje nastopil v vlogi Breskvice v najnovejšem nadaljevanju risanega filma Ledena doba. Sama pa pravi, da ta vloga zagotovo ni zadnja.

'Umetne' trepalnice – njena nova pridobitev
Kataya je kot pevka vseskozi izpostavljena radovednim očem javnosti, zato je urejena od pet do glave, tudi če se odpravi po vsakodnevnih obveznostih. Sem spada tudi brezhiben make up. Prizna, da si ne predstavlja življenja brez ličil. Zanjo skrbita kar dve prijateljici, Vesna in Nina iz studia Top, ki ji poleg ličenja za nastope uredita tudi nohte in trepalnice. Pred kratkim si je tako omislila postopek podaljševanja trepalnic, ki trajno podaljša, zaviha in okrepi trepalnice, tako da uporaba maskare ni več potrebna. »Ker na nastopih nosim veliko ličil, moram svojo kožo primerno nahraniti in jo po vsakem nastopu tudi temeljito očistiti. S spletne strani www.licila.si mi dostavijo vse, kar potrebujem, da se namažem, za kamorkoli grem. Na njihovi strani pa si naročam tudi bogate maske za obraz, ki zelo ugodno vplivajo na mojo utrujeno kožo. Po duši sem tipična punca, rada se razvajam, ličim in preizkušam nove produkte, kreme in ličila. Imam zelo veliko ličil, pa čeprav jih ne uporabljam vse enako pogosto.« Ima prav posebno torbo za ličila in poseben prostor v svoji omari, kjer shranjujem te 'bojne barve', kakor jim pravi.

Napisala Anja Kontrec