Bo kraljevi par zibal v slovenski zibelki?

Vir: Nova
22. 7. 2013

Te dni bo na britanski kraljevi dvor prispelo slovensko darilo – zibelka Kiara LOVE, ki jo je zasnovala inovatorka iz Zalega Loga (vas blizu Železnikov) Erika Drobnič.

Ekonomistka Erika Drobnič, ki je 13 let delala v finančnih institucijah na položajih srednjega menedžmenta, je prvo večfunkcionalno zibelko in otroško posteljico izdelala, ko je po rojstvu drugega otroka dobila odpoved v takratni službi.

Idejo za zibelko Kiara LOVE (blagovni znamki so besedo LOVE dodali, ker je zibelka narejena v SLOVEniji, op. a.) je Erika dobila v trenutku, ko je izvedela za nosečnost vojvodinje Cambriške.

"Kontaktirali smo zunanje ministrstvo v Londonu, kjer so se takoj pozitivno odzvali. Prvi korak je bil, da so o darilu obvestili Buckinghamsko palačo, kamor so poslali fotografijo in opis zibelke. Povratne informacije, da bi želeli zibelko v drugačni obliki, sicer nismo dobili.

A glede na to, da smo že pred novim letom dobili vabilo za prodajo zibelke v eni od največjih angleških spletnih prodajaln na svetu, sklepam, da je Angležem tradicionalen dizajn očitno všeč. Upam, da tudi princu Williamu in Kate Middleton," je povedala Erika.

Kaj je Eriko spodbudilo k inoviranju večfunkcionalne zibelke in otroške posteljice, izveste v aktualni številki revije Nova, s katero je Drobničeva delila svojo presunljivo življenjsko zgodbo.

Priporočamo