Katerega 'otroka' ima raje dvojec Maraaya?

Katerega 'otroka' ima raje dvojec Maraaya? (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
3. 3. 2017

Minuli vikend smo dobili osem finalistov pevskega izbora Ema, na zmagovalca pa bomo morali počakati do petka. Med peščico sta tudi varovanca glasbenega dvojca Maraaya, BQL in Nika Zorjan, zato nas je zanimalo, kdo med njima je favorit pri Marjetki in Raayu. Komentarji iz Evrope največkrat favorizirajo BQL, a prav tako se navdušujejo nad prekmurskim dialektom energične Nike kot najboljše izbire za slovensko predstavnico.

Pred dvema letoma sta Marjetka in Raay pisala evrovizijsko zgodbo, ki je spominjala na navijanje za športnike na največjih tekmovanjih. Prvič smo Slovenci res verjeli, da lahko zmagamo. Maraaya sta naredila premik v glavah ljudi in obrnila nov list. Prava evforija, ki je v evrovizijskem obdobju vladala prav zaradi stavnic, se je s 14. mestom v finalu zapisala kot ena najuspešnejših zgodb v zgodovini slovenske glasbe. Njuni varovanci – brata Rok in Anej kot duo BQL ter Prekmurka Nika Zorjan pa so tisti, ki so se uvrstili v veliki finale Eme, ki bo že ta petek.

Marjetko in Raaya smo obiskali po obeh polfinalnih večerih. Skupaj sta ustvarila skladbo za BQL – Heart Of Gold, ki od sobotnega nastopa že žanje odzive po vsej Evropi, energična Nika Zorjan pa je prav tako ena od favoriziranih tekmovalk in ji mnogi tuji komentarji pripisujejo največ možnosti za uspeh. Za Raaya in Marjetko je odločitev o tem, kdo je boljši, vse prej kot lahka. "K sreči je bila Nika v svojem in BQL v svojem večeru. Tako sva lahko enakovredno navijala za preboj v finale za obe skladbi in srce nama je precej bolj razbijalo kot takrat, ko sva sama nastopala," je svoj pogled na oba tekmovalna večera opisal Raay. "Če sta sinova Vid in Oskar najina družina v zasebnem življenju, podobno v glasbenem smislu čutiva do teh izvajalcev." Aneja in Roka (BQL) ter Niko Zorjan sta Raay in Marjetka odkrila in pripeljala do tega, da gradijo novo zgodbo. Po enoletnem odmoru od Eme sta se letos v bitko vrnila iz ozadja ter napisala skladbe za kar tri tekmovalce, poleg omenjenih je Raay ustvaril pesem še za Alyo, ki se ji ni uspelo uvrstiti v finale, a je v trenutku postala priljubljena. In ker so pesmi kot otroci, nas je seveda zanimalo, za katerega zdaj navijati, če imaš vse enako rad? "Imam občutek, da bova v finalu imela srce v grlu, ker nama bo tako bilo med njihovimi nastopi," je pred petkovim večerom na trnih Marjetka.

A. K.