Katja Jevšek: Zdaj se bomo več dotikali

4. 9. 2012 | Vir: Nova
Deli
Katja Jevšek: Zdaj se bomo več dotikali (foto: POP TV)
POP TV

Najbolj priljubljena voditeljica vremenskih napovedi, prikupna plavolaska Katja Jevšek, ki letos obeležuje posebno obletnico vodenja vremena na Pop TV, je te dni pilila še zadnje podrobnosti za prenovljene vremenske napovedi. S tem tednom se namreč v oddaji 24ur začenjajo bolj dinamične, zanimive in slikovite napovedi, podkrepljene z novo tehnologijo. Lepotico smo ujeli po eni zadnjih vaj in samo za Novo se je razgovorila o novostih, svoji obletnici in zasebnosti.

Letos praznujete 11. leto vodenje vremena. Ste ponosni, da ste že toliko let 'izkušena vremenarska mačka'?
Seveda sem ponosna, da lahko že toliko let sodelujem v najbolj gledani informativni oddaji 24ur. Izkušenj se mi je zdaj res že nekaj nabralo. Seveda pa uspešnost oddaje ni odvisna samo od mene, saj je za kamerami cela četica strokovnjakov, ki dodajo mozaiku vsak svoj delček.

Ste obletnico praznovali na kakšen poseben način?
Čas res hitro beži, kdo bi mislil, da se je nabralo že toliko let. Letos nisem nič praznovala, sem si pa lani ob deseti obletnici podarila majhen tatu na zapestje. Napisan je v latinščini, pomeni pa: Po dežju vedno posije sonce. Zdaj lahko verjamete, da sem zasvojena z vremenom. (smeh)

Koliko se je za vas spremenilo, če današnji čas primerjate z obdobjem, ko ste začeli napovedovati vreme?
V tem dolgem obdobju se je res marsikaj spremenilo. Na Pop TV sem prišla brez resnih voditeljskih izkušenj, bila sem tako rekoč neobrušen kristal, in kar precej stvari sem se morala naučiti. V naši hiši me niso nikoli kritizirali, bolj kritični pa so včasih gledalci, še zlasti do štajerskega narečja in mojih oblačil. Moja 'priljubljenost' je dokaz, da se je vredno truditi, in to vsakič znova.

Torej se v vseh teh letih še niste naveličali stati pred kamero?
Kako naj bi se naveličala, pred kamero se zelo dobro počutim, sploh če sem lepo urejena. Včasih mi pripravljena oblačila ne ustrezajo in že to je zadosten razlog za nelagodje, ki pa ga gledalci, upam, ne opazijo tako kot moja mama. (smeh) Večina ljudi dela vsak dan po istem vzorcu, vreme pa je tako razgibano in vse, skoraj vse, kar se dogaja, je v neki povezavi z vremenom. Malo dolgočasno postaja le, kadar je dalj časa samo sončno, sicer pa vsa neurja, sušo, poplave in druge dogodke podoživljam z ubogimi ljudmi, ki to doživijo.

 

Celoten intervju si preberite v reviji Nova.