Katja Tratnik: Zapustila je RTV in odšla na Planet TV

Katja Tratnik: Zapustila je RTV in odšla na Planet TV (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
15. 8. 2017

Prav nič se ne zlažemo, če rečemo, da je bila Katja Tratnik ena izmed bolj priljubljenih obrazov nacionalne televizije. V 13 letih, kar je soustvarjala oddajo Dobro jutro, se je z njo zbujal velik del slovenskega prebivalstva in tudi sama lahko o ustvarjalcih oddaje najde le lepe besede. A kot nam je povedala, je zdaj čas za nov izziv. V teh poletnih mesecih je tako preskočila dopustovanje in se s polno paro začela posvečati novemu televizijskemu projektu na komercialni televiziji.

"O novem projektu na Planet TV ne bom prav veliko povedala, lahko pa napovem, da gre za novo oddajo v popoldanskem terminu, za katero sem prepričana, da bo dobra popestritev televizijske ponudbe, glede na to, da se v tem času na malih zaslonih ne dogaja prav veliko," nam je za začetek povedala Katja in dodala, da so priprave sicer že v polnem zamahu.

"Zdaj smo že v hudih pripravah na oddajo, veliko se dogaja in smo kar pridni. Moram pa priznati, da zadnje tri leta praktično nisem bila na dopustu, ker sem ga večino porabila za oddajo. Upam, da se bodo stvari tudi v tem kontekstu malce stabilizirale, ker dopust vseeno potrebuješ. Po celem letu dela se iztrošiš, utrudiš ... in jaz sem bila zdaj že res zelo utrujena. Preprosto čutila sem, da je čas za spremembo," nam je prijazno pojasnila Katja, ki se je za spremembo v največji meri odločila zaradi popoldanskega termina ustvarjanja.

"Sicer pa na Planet TV poznam kar nekaj ljudi, s katerimi se veselim delati. Veselim se nove dinamike, ki jo prinašajo novi ljudje, novega izziva, ustvarjanja nove oddaje ... Mislim, da je vedno dobro delati z entuziazmom, s pozitivno energijo in tega se veselim," priznava Katja, ki ob prehodu na omenjeno komercialno televizijo kljub nekaterim problematikam, ki so se okoli Planet TV pojavljale v javnosti, ni imela.

"Na to nikoli nisem tako gledala. Vseeno imam redno službo in vse življenje sem delala več stvari hkrati, v resnici že od 16. leta. Pa tudi zdaj nisem stara 20 let, da bi si želela delati televizijsko kariero. V tem delu preprosto uživam in verjamem, da ga dobro opravljam. To mi leži in mislim, da je najbolj pomembno, da v tem, kar počnemo, uživamo," nam je suvereno odgovorila voditeljica, pri kateri se bodo v prihodnjih mesecih v največji meri spremenila njena jutra.

"Predstavljam si, da bom zdaj malce bolj naspana hodila po svetu. Do zdaj sem namreč vstajala med 2.00 in 2.30 zjutraj, ko sem imela oddajo, sem bila ob 4.30 že za pisalno mizo. Sicer pa moja jutra ne bodo drugačna, ker bom ob 7.00 že redni službi. Televizija je v tem smislu moja ljubezen in moj hobi. Poleg tega, da se ne bom zbujala ob dveh, ampak ob šestih, se moj dan kaj veliko ne bo spremenil," nam je povedala in dodala, da bo kljub vsemu ekipo z nacionalne televizije pogrešala.

"Jaz sem v tej oddaji delala skoraj 14 let in normalno je, da so se v tem času spletle prijateljske vezi. Še posebej zato, ker je to oddajo ustvarjala več ali manj ista ekipa od začetka. Upam, da se naše poti vseeno ne bodo razšle, saj je naš prostor vendarle tako majhen, da se ljudje srečujemo tudi sicer. Glede na to, da smo se razšli v prijateljskih odnosih, pa bomo zagotovo skupaj spili še kakšno kavico," nam je še povedala priljubljena voditeljica, ki bo na male zaslone Planet TV najverjetneje prišla v jeseni.

Kaja Milanič