Kdo Ani Tavčar Pirkovič pripravi prav posebno božično večerjo?

Kdo Ani Tavčar Pirkovič pripravi prav posebno božično večerjo? (foto: Jan Vasiljevič) Jan Vasiljevič
23. 12. 2019

Čeprav je Ana Tavčar Pirkovič zadnje dni v letu še kako vpeta v jutranji program na nacionalni televiziji, se kljub temu veseli čarobnega večera, ki je v njeni družini nekaj posebnega. In kaj vse načrtujejo na ta večer?

"Za božič sem zadnja leta vedno delala, potem sem hitela domov in se nekako poskušala umiriti in se zvečer popolnoma umiriti. Takrat pripravimo – če sem zelo iskrena, pripravi mož – božično večerjo; vendar nikar me ne vprašajte, kaj je na mizi, ker so zelo »normalne« jedi, ki jih jedo tudi otroci. Potem gremo 'spat' v pričakovanju Božička, še enkrat napišemo pismo, jaz se pa potem zelo trudim, da ne zaspim zraven, ko uspavam otroka, da ne bi slučajno pozabila darilca dati pod smrekco. Zadnjič se mi je to skoraj zgodilo in sem hitro vse uredila ob peti uri zjutraj, ko sem se prebudila! Za las! Potem na božič, 25. decembra, pa tradicionalno obiščemo taščo, starše, none, nonote, sratka vso družino in z nono ob klavirju popoldne pojeva božične pesmi. To je tradicija," o predbožičnem večeru pripoveduje Ana Tavčar Pirkovič, ki pa nam je še zaupala, da bo sredino božično jutro obarvano televizijsko in praznično.

"Letos boste lahko v družbi jutranjega programa tudi na božično jutro, 25. decembra 2019  – in to v živo! Ravno tako praznično bo silvestrsko jutro, ko bomo v živo začeli odštevati zadnje ure do novega leta. Sredino božično jutro bo tako obarvano zelo praznično. Otroci se bodo lahko razveselili Božička, ki prihaja v naš studio, gledalci bodo z nami spoznavali božične tradicije po svetu, naša terenska ekipa pa se bo na božično jutro v živo oglašala in se v živo oglašali s terena. In seveda ne bo manjkala moda. Lorella bo svetovala, kako se urediti in obleči za božično kosilo ali večerjo oz. zabavo. Silvestrsko jutro bo še posebej slavnostno. Seveda bo Lorella svetovala, kako v stilu preživeti najdaljšo noč v letu, kuharska mojstrica bo poskrbela za najboljši silvestrski meni, naše terenske ekipe pa se bodo tokrat javljale iz Ljubljane, Maribora in Kopra," je vse skupaj opisala priljubljena televizijska voditeljica Ana, ki se veseli prazničnega jutra s prijateljico Lorello, saj bosta združili prijetno s koristnim.

Priporočamo