Kdo bo nasledil Marka in Matjaža?

Marko in Matjaž (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
Vir: Govori.se
12. 2. 2013

Leto je naokoli in aktualna mistra Slovenije Marko Šobot in Matjaž Kumelj že iščeta naslednika. Pred dnevi se je namreč na uradni spletni strani projekta misterslovenia.com odprl razpis za mistra Slovenije 2013, kjer najdete prijavnico in razpisne pogoje.

Svetovni uspeh slovenskih mistrov
Matjaž  Kumelj in Marko Šobot sta v minuli sezoni odlično opravljala poslanstvo mistra Slovenije, zdaj pa že razmišljata o tem, kdo bi bil primeren, da bi ju lahko enakovredno nasledil. Za Markom Šobotom je nepozabno leto: »Resnično se mi je življenje obrnilo na glavo. Po zmagi in osvojenem nazivu mistra Slovenije 2012 za mistra International sem takoj imel številna fotografiranja, televizijska gostovanja in modne revije. Nastopal sem na ljubljanskem tednu mode, najbolj nepozabno doživetje pa je bilo svetovno lepotno tekmovanje Mister International. Pa ne samo zato, ker sem veljal za favorita in bil ves čas v središču pozornosti. Predvsem pomembno se mi zdi srečanje z ljudmi z vseh koncev sveta, ki ti vsekakor dajo novo življenjsko širino. Seveda pa je bil končni rezultat, naziv 2. spremljevalca mistra International, zagotovo pika na i. Izkušnja v vlogi mistra bo ostala trajna v mojem spominu. Prav zato prijavo na tekmovanje  predlagam prav vsem, ki se želijo ljubiteljsko ali resno ukvarjati z manekenstvom.«

Marko se je takoj po novem letu odpravil v modno prestolnico Milano, zdaj pa že hiti na Daljni vzhod, natančneje v Hongkong, kjer je podpisal pogodbo z eno izmed tamkajšnjih najboljših modnih agencij.

Potovanja in delo po vsem svetu
Tudi za Matjaža Kumlja je bilo po osvojenem nazivu mistra Slovenije 2012 za mistra Universe pestro: »Mister Slovenije je zagotovo dobra odskočna deska. Takoj po osvojenem nazivu sem posnel kampanjo za ene izmed slovenskih term. Po številnih televizijskih gostovanjih in modnih revijah v Sloveniji in Avstriji pa sem odšel v Južno Korejo v Seul. Zdaj sem v Bangkoku, kjer nadaljujem pot profesionalnega modela, ki smo jo začrtali skupaj z matično agencijo Mister Model Management. Seveda pa me čaka še svetovno lepotno tekmovanje.«

Matjaž in Marko bosta tekmovanje Mister Slovenije 2013 spremljala iz daljave. Kljub temu pa bosta zaradi izkušenj, pridobljenih v zadnjem letu, dala svoje mnenje o novih kandidatih in redno ter intenzivno spremljala potek tekmovanja.

Mister Slovenije je velika življenjska priložnost
Razpis za novega mistra je že odprt in Marko ter Matjaž pozivata vse fante, ki si želijo uspeti v modnem svetu, da se prijavijo. Razpisni pogoji in prijavnica so na voljo na uradni spletni strani projekta misterslovenia.com. Osnovna pogoja za prijavo sta slovensko državljanstvo in starost od18 do 29 let. Kdo bo kraljeval na lepotnem prestolu v letu 2013, pa bo znano v drugi polovici junija, ko bo finalno dejanje.

Priporočamo