Kdo bo plesal s kom na plesnem parketu Zvezde plešejo

Kdo bo plesal s kom na plesnem parketu Zvezde plešejo (foto: pop tv) pop tv
22. 2. 2018

Pomlad se hitro približuje in z njo plesni spektakel Zvezde plešejo. Zdaj vam razkrivamo, kako so v pare združeni zvezde in profesionalni plesalci.

DEJAN KRAJNC in JAGODA BATAGELJ

Pevec v narodnozabavnem ansamblu Poskočni muzikanti Dejan Krajnc se bo po plesnem parketu vrtel s profesionalno plesalko Jagodo Batagelj, ki je prvakinja vsem znanega prvenstva v Blackpoolu, prav tako je slavila v svetovnem pokalu in ima naziv evropske prvakinje. »Lanska sezona je bila nepozabna. Spoznala sem ogromno čudovitih ljudi, skupaj smo prebijali led, kar nas je povezalo za vedno. Skupaj smo se smejali, potili, jokali in se bodrili. Ni nam bilo lahko, a je bilo kljub temu skrajno lepo,« pove Jagoda, ki je tudi plesalka in soustvarjalka plesno-gledališkega spektakla Dance Amore, ki se poleti vrača na odre. Jagoda še doda, da tudi letos pričakuje veliko zabave, kanček več tekmovalnosti in vrhunski plesni spektakel z odlično glasbo.

GAŠPER RIFELJ in MAJA GERŠAK

Glasbenik Gašper Rifelj, ki bo v teh dneh na radijske postaje poslal nov singel Ljubljena, bo zaplesal z Majo Geršak. Maja je izkušena plesalka in diplomirana športna pedagoginja, ki jo je poučevanje plesa odpeljalo tudi v tujino. S svojim partnerjem največ poučujeta v azijskih državah, v Sloveniji pa je aktivna članica Slovenske plesne zveze ZPVUTS. V svoji tekmovalni karieri je nanizala kar nekaj plesnih nazivov, med najbolj vidnimi pa je četrto mesto na svetovnem prvenstvu in tretje mesto na evropskem prvenstvu latinskoameriških plesov. »Lanska sezona je bila nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo lani. Same superlative lahko povem. Točno to, kar sem si želela, da pogledam še malo širše od plesa, sem dobila,« pove o prvi sezoni Maja in doda, da komaj čaka novo sezono, saj je prepričana, da bo to največji plesni šov leta 2018.

GORKA BERDEN in ANDREJ REBULA

Igralko Gorko Berden bo pravilne plesne drže, kot se je ob predstavitvi izrazila, da se jo želi naučiti, učil Andrej Rebula. Trener plesa in koreograf v plesni šoli Rebula, ki poskrbi tudi za plesne korake maturantov, se nove sezone izjemno veseli: »Oddaja se je izkazala kot izjemno pozitivna, zabavna, a na trenutke tudi zelo naporna.« Ob tem pa še doda, da od druge sezone pričakuje veliko zabave, plesa, novih koreografij in vsakdanjih spontanih pozitivnih presenečenj.

IVICA VERGAN in MATEJ KRAJCER

Najstarejša plesalka z neskončno energijo, ki jo lahko vidite na odrih, ko nastopajo Primorski fantje, Ivica Vergan, se bo zavrtela z Matejem Krajcerjem. Čeprav Ivica pravi, da po navadi pleše solo, jo bo Matej z bogatimi izkušnjami, saj je svetovni prvak in prvak Blackpoola v latinskoameriških plesih, zagotovo veliko naučil. Matej, ki je plesni trener in učitelj v plesnem centru Feniks, letos poleg treningov pričakuje prijetno druženje: »Za letošnjo sezono pričakujem nove izzive, nove zanimive zvezde, nove plesne točke in seveda novo svežo energijo. Upam na prijetno druženje ob napornem treningu in delu.« Glede na to, da je prava ustvarjalna duša, bo zagotovo tudi letos na odru pričaral sanjske plesne pravljice, hkrati pa dodaja, da si želi z Ivico priplesati do finala.

NATALIJA BRATKOVIČ in ARNEJ IVKOVIČ

Radijka in voditeljica, ki je jeseni krmarila šov Kmetija, Natalija Bratkovič, je dobila najmlajšega plesalca Arneja Ivkoviča. Arnejevi prvi plesni koraki segajo v zgodnje otroštvo, ko je v majhni plesni skupini iz vrtca, tako kot sedaj, nastopal na večjih prireditvah in drugih velikih odrih. Svojo plesno kariero je začel leta 2005 v show danceu, kjer je kot otrok precej izstopal. Po razpadu plesne skupine je kariero nadaljeval v latinskoameriških in standardnih plesih ter nanizal kar nekaj uspešnih rezultatov. Danes je trener v plesni šoli Salsero, med drugim pa je tudi prejemnik priznanja za športnika leta 2012 in 2016. Lani je šov spremljal prek televizijskih zaslonov, od nekdaj pa si želi v njem tudi zaplesati in ta želja se mu je letos izpolnila. »Verjamem da bom skupaj z vso odlično ekipo ustvaril popolnoma novo in še boljše vzdušje ter poskrbel, da se bomo vsi zabavali,« pravi Arnej, ki pričakuje tudi veliko novih sklenjenih prijateljstev.

NATALIJA GROS in MIHA PERAT

Nekdanja plesalka Natalija Gros, ki v teh dneh predstavlja še zadnji film pokojnega moža Zadnji ledeni lovci, bo zaplesala z lanskim finalistom Miho Peratom. Miha že 20 let kot vaditelj, učitelj in trener predaja bogato plesno znanje vsem, željnim plesa, trenutno bogati znanje plesalcev plesne šole Miro. »Svoje plesno znanje sem z velikim veseljem delil in predajal tudi prav posebnim ljudem, kot so slepi in slabovidni, osebe z lažjo in težjo motnjo v razvoju in prav oni me velikokrat dodatno motivirajo in mi dajo energijo za nadaljnje ustvarjanje,« pravi Miha, ki se veseli nove sezone, za katero gledalcem zagotavlja, da bo pestra in zanimiva.

REBEKA DREMELJ in TOMAŽ ŠTER

Nekdanja miss, pevka in sveže pečena blogerka Rebeka Dremelj bo plesne korake pilila s plesalcem Tomažem Šterom. Tomaž je plesni učitelj v Gibalnem inštitutu Vija Vaja, ki mu je lanska sezona prinesla prav posebno sodelovanje – združil je moči s plesalko Valeriyo Musino, s katero zdaj skupaj nastopata. »Lanska sezona je bila super zanimiva, zabavna in pa dragocena izkušnja, saj smo se z veliko stvarmi spopadali prvič. Z Aleksandro sva res uživala, a žal zelo hitro odplesala iz oddaje,« je strnil svoje spomine in opisal pričakovanja: »Pričakujem, da bo med plesalci in zvezdami še več smeha, povezovanja, sproščenega druženja na parketu, pa seveda veliko atraktivnih in vrhunskih plesnih točk.«

ROK KUNAVER in MARTINA PLOHL

Igralec Rok Kunaver, ki smo ga lani takšen čas spremljali v slovenski seriji Usodno vino, bo plesal z lansko finalistko Martino Plohl. Martina, ki je večkratna državna prvakinja v Sloveniji in Ukrajini, ter se lahko pohvali s petim mestom v Blackpoolu, tretjim mestom na evropskem pokalu in prvim mestom na pokalu EU, ima svoj plesni studio Plohl v Slovenski Bistrici. Svoje plesne pare je pripeljala do 25 naslovov državnih prvakov in enega svojih varovancev je ponesla na tron svetovnega prvenstva. Martina je strnila občutke prve sezone: »Prva sezona oddaje Zvezde plešejo je bila prav posebna, saj je bilo to nekaj novega za nas plesalce, kakor tudi za gledalce doma pred TV ekrani. Gledalci so lahko prvič spremljali, koliko truda, vaje in odrekanja je potrebnega v plesu, da na koncu nastane plesni izdelek, ki so ga lahko videli v nedeljo zvečer.« Pravi, da letos pričakuje veliko novih dobrih oddaj in veliko zabave z novimi vzhajajočimi plesnimi zvezdicami.

SANJA MODRIĆ in MIHA VODIČAR

Športna novinarka in voditeljica Sanja Modrić bo plesala z najvišjim plesalcem Miho Vodičarjem. Miha, ki velja za enega najuspešnejših slovenskih plesalcev, je dvakratni svetovni prvak, evropski prvak, zmagovalec svetovnega pokala in večkratni slovenski državni prvak, učitelj v plesni šoli Bolero v Ljubljani in plesni šoli Salsero v Mariboru. Prvo sezono je spremljal z domačega kavča, kar ga je za drugo sezono še bolj podžgalo in se neskončno veseli plesa, nastopov, druženj.

SAŠO STARE in TADEJA PAVLIČ

Komedijant Sašo Stare je za soplesalko dobil lansko zmagovalko Tadejo Pavlič. Tadeja je bila državna podprvakinja v kar desetih plesih, prvo sezono pa si je zapomnila kot fenomenalno: »Lanska sezona je bila fenomenalna, polna novih vtisov, spoznanj, čudovitih spominov in izkušenj. V veselje mi je sodelovati v takem projektu, ki nam sodelujočim kot tudi gledalcem doma da tako veliko dobrega,« je opisala sezono, v kateri je z Dejanom Vunjakom osvojila plesni globus. Letos pričakujem veliko zabave, smeha, trdega dela in seveda ogromno plesa, je še dodala o novi sezoni.

UROŠ BITENC in VALERIYA MUSINA

Voditelj na Hitradiu Antena Uroš Bitenc in sveže pečeni očka bo plesal z Valeriyjo Musino. Valeriya je državna prvakinja, južnoevropska prvakinja v kategoriji do 21 let v latinskoameriških plesih, osvojila pa je peto mesto na južnoevropskem prvenstvu pri članih. Je Rusinja, ki jo je v Slovenijo pripeljal prav ples, o prvi sezoni pa pravi: »Tekmovalni del prve sezone se je zame končal (pre)hitro, a vseeno imam same lepe spomine nanjo. Mislim, da smo skupaj s plesalci, znanimi in gledalci ustvarili posebno vzdušje, ki ga vsi zelo pogrešamo. Ravno zaradi tega komaj čakam, da se začne druga sezona in da znova stopim na plesišče.« Veseli si nove sezone: »Verjamem, da bo druga sezona enkraten plesni spektakel, ki bo navdušil vse gledalce.«

WERNER in GORDANA GRANDOŠEK WHIDDON

Naš najvišji zvezdnik pevec Werner bo plesal z novo plesalko Gordano Grandošek Whiddon. Gordana velja za eno najbolj priznanih profesionalnih plesalk in koreografinj na svetu, ki je med tekmovalno bila državna prvakinja v 10 plesih Avstralije med profesionalci, zasedla je 2. mesto na svetovno znanem Blackpoolu med starejšimi mladinci. Skupaj z možem Trentom Whiddonom sta producenta lastnega muzikala Le Hotel in šova Satisfaction on a dance floor. Trinajst let je plesala v mednarodno priznanem šovu Burn the floor, s katerim so dobesedno preplesali svet, saj so plesali od Japonske do newyorškega Broadwayja, kjer je Gordana plesala kot edina Slovenka. Plesna scena šova Zvezde plešejo ji tako ni tuja, saj je že plesala v skupnih točkah britanske različice in koreografirala ter tudi nastopala v svetovno znanem televizijskem šovu So you think you can dance dve sezoni v Avstraliji in dve sezoni v Vietnamu. Tuji ji niso niti glasbeno-plesni odri, saj je med drugim nastopila tudi ob boku legendarne skupine Backstreet boys.