Kdo je lepotec, ki bo zamenjal Gorskega zdravnika?

25. 5. 2017
Deli

Po tem, ko smo se v lanskem poletju zaljubili v avstrijskega igralca Hansa Sigla, nam bo to poletje družbo ob večerih delal Hardy Krüger Jr., ki po simpatičnosti prav nič ne zaostaja za Gorskim zdravnikom. Mi smo o njem izbrskali vse, kar smo lahko.

Hardy Krüger Jr. je sin igralca in pisatelja Hardyja Krügerja in italijanske slikarke Francesce Marazzi. Že kmalu po njegovem rojstvu je Hardy mlajši zaigral v filmu Hatari!, v katerem je nastopil tudi njegov oče, zato pravzaprav ne preseneča, da se je Hary mlajši že zgodaj zaljubil v film in televizijo.

V Nemčiji je zvojo izobrazbo začel na mednarodni šoli in se leta 1989 pridružil študiju igralstva v Los Angelesu, kar mu je odprlo pot za nastope v številnih ameriških nanizankah. Ko je diplomiral leta 1991 je v Nemčiji začel s profesionalno igralsko potjo in v Evropi zabeležil svoje prve večje vloge v seriji Nicht von schlechten Eltern, ter prvo glavno vlogo v Gegen den Wind.

Vse od tedaj je nastopil v številnih velikih televizijskih projektih, tudi v francoskem filmu Asterix and Obelix vs Caesar iz leta 1999 in v "Roger Young's Dracula". Leta 2006 se je prvič pojavil v priljubljeni seriji Forsthaus Falkenau v kateri igra glavno vlogo Stefana Leitnerja, in katero bomo na slovenski televiziji lahko začeli spremljati 29. maja.

Poleg profesionalnega življenja, pa je izredno pestro tudi njegovo zasebno življenje. Je nameč ambasador UNICEFA, v sklopu katerega se bori proti otroški prostituciji, postal pa je tudi promotor dobrodelne organizacije "TukTuk-Tour".

Zaradi svoje bogate preteklosti Hardy tekoče govori kar štiri jezike; nemško, angleško, italijansko in francosko.

Bil je dvakrat poročen - prvič se je poročil leta 1991 s Petro Zinata, v njunem zakonu sta se jima rodila dva otroka, ločila pa sta se leta 2004.

Drugič je večno zvestobo obljubil Katrin Fehringer leta 2008. V njunem zakonu sta se jima rodila dva otroka, enega pa sta posvojila na Tajskem leta 2009. Leta 2010 se jima je rodil prvorojenec Paul - Luca, ki pa je po osmih mesecih življenja - in le dnevu po njegovem krstu - nepričakovano umrl. Leta 2012 je v njuno življenje srečo ponovno vnesla deklica Layla-Katharina, kljub vsemu pa sta se leta 2015 zakonca razšla.