Kdo se bo v novi slovenski seriji Najini mostovi boril za ljubezen?

30. 8. 2019
Deli
Kdo se bo v novi slovenski seriji Najini mostovi boril za ljubezen? (foto: Ana Gregorič)
Ana Gregorič

Na POP TV prihaja nova ljubezenska drama, ki je tokrat postavljena med slikovita pobočja očarljive Vipavske doline, kamor se po dolgih letih odsotnosti vrne glavni lik serije Kristjan Bevk (Robert Korošec), zdravnik splošne prakse. Po družinski tragediji, smrti matere, ki zaznamuje Kristjanovo življenje in spodbudi sovraštvo starejšega brata, Kristjan prekine stike z družino, prevzame materin priimek in zapusti rodno Vipavo, da se pridruži Zdravnikom brez meja.

Zgodba bo v produkcijski narativi ponudila korak dlje, ljubezen pa ostaja osrednja nit zapletov in razpletov. Glavna lika Monika Furlan (Maša Grošelj) in Kristjan Bevk (Robert Korošec) se v novi seriji soočata s preteklostjo in nepozabljeno ljubezensko zgodbo, ki so jo pretrgale družinske skrivnosti. Kristjan po odhodu od doma pusti vrsto odprtih vprašanj, ki tlijo pod številnimi vipavskimi izviri. Med drugim nerazčiščen odnos s svojo veliko ljubeznijo Moniko Furlan (Maša Grošelj). Monika, sedaj Robertova žena (Rok Kunaver) in Kristjanova mladostna ljubezen, po študiju novinarstva prevzame urednikovanje lokalnega časopisa Vipav'c. Po smrti matere Kristjan skrivnostno izgine in Monika svojo ljubezen, ki jo čuti Kristjana, zmotno projicira v njegovega brata Roberta.

Po izginotju se iz kljubovanja svojemu bratu Robert Furlan, ki ga upodablja Rok Kunaver, spomnimo se ga iz Usodnega vina, poroči z njegovo veliko ljubeznijo. Robert Furlan je v precej karakteristikah podoben svojemu brezkompromisnemu očetu Ivanu Furlanu (Aleš Valič), s katerim sta vpeta v posel njunega življenja, gradnjo drugega tira. Je oportunističen pravnik, ki mu številke in prepoznavnost v javnosti ogromno pomenita. Kot otrok je Robert zasovražil Kristjana. Prav to sovraštvo pa je pomembno zasukalo pot usode za celotno družino. Medtem ko je vsa Robertova pozornost usmerjena k poslu in osvajanju drugih žensk, Monika svojo pozornost posveča vzgoji najstniške hčere Klare (Ana Lu Lamut) in sina Vida (Julijan Weiss Turk).

Vrhunske Marijane Brecelj se spomnimo kot posesivne babice iz Reke ljubezni, katere robovi so se ob koncu serije povsem zmehčali. Tokrat jo spoznamo v vlogi dolgoletne vipavske splošne zdravnice, ki je seznanjena z vsemi skrivnostmi svojih pacientov. Obravnava jih holistično, ne zgolj kot številke. Franja pravzaprav spodbudi celoten tok zgodbe, saj s poslanim pismom Kristjanu poskrbi za njegovo vrnitev v rodni kraj. Kot njegova nadomestna mati si vseskozi prizadeva, da Kristjan pozabi na stare zamere in odkrije dolgoletno skrivnost, ki ga lahko znova združi z ljubeznijo svojega življenja.

Družina Jug se v seriji tako in drugače povezuje z glavnimi liki družine Furlanovih. Oče Boris Jug (Jernej Kuntner) je poslanec Državnega zbora in uspešen vinogradnik ter vinar. Ob bolj aktivnem vstopu v svet politike vodenje vinograda in vinarski posel prepusti svoji ženi Kseniji Jug (Heleni Peršuh). Ksenija je zelo uspešna poslovna ženska in predana žena ter mati. Iskreno ljubi svojega moža, jezi pa jo, da se Boris pusti izkoriščati Ivanu, s katerim ju vežejo mnoge poslovne poteze.

Tanja Jug (Anuša Kodelja), hči Ksenije in Borisa, se ob Kristjanovi vrnitvi vanj zaljubi, kljub prvotnemu nasprotovanju njenih staršev. Tanja je diplomantka Fakultete za šport, uspešna, odločna, samozavestna ženska, ki ji je obetavno rokometno kariero uničila dolgotrajna poškodba. Odtlej se navdušuje nad tekom in plezanjem, ki bo tudi ena od skupnih točk druženja s Kristjanom. Tanja ob Kristjanu odkriva paleto čustev, ki jo prekine Kristjanova ljubezenska predzgodba.

In kdo so ostali liki, s katerimi se bodo v novi seriji še srečevali?

Igralski ekipi se v številnih zapletih in razpletih pridružujejo številni znani obrazi, ki skrbijo, da v idilični Vipavi nikoli ne bo dolgčas. Valerijo Furlan, zasanjano in romantično Kristjanovo in Robertovo sestro, vodjo domačega lokala, upodablja Anja Drnovšek. Spomnimo se je iz Usodnega vina in Reke ljubezni. Zapeljivo Ivanovo ženo Karmen Furlan upodablja Tina Gorenjak, ki trenutno navdušuje v uspešnici Truplo na VOYO. Suzana Krhne je ambiciozna, samozavestna vodja lokalne lekarne, v njene čevlje je vstopila Saša Pavlin Stošić. Magdo Furlan bomo spoznali predvsem s posnetkov iz preteklosti in čeprav je v seriji prisotna kot lik iz preteklosti, pomembno zaznamuje razplet v seriji. Upodablja jo Darja Reichman. Dragica Trošt, poznavalka celotne Vipave, je dolgoletna medicinska sestra na zdravstveni postaji, uživa v opravljanju, brez zlih namenov. V njeno vlogo je vstopila Nina Ivanič. Domen Bratina s pomočjo dr. Franje Premrl dobi službo v ambulanti in tako neposredno sodeluje z glavnim likom, Kristjanom. Upodablja ga Matej Zemljič, ki je navdušil v celovečernem filmu Posledice.