Kdo so pari, ki se potegujejo za televizijsko poroko?

Kdo so pari, ki se potegujejo za televizijsko poroko? (foto: profimedia) profimedia
Vir: Nova
13. 3. 2017

Kdo bi si mislil, da gledalci letos že šestič v oddaji Dobro jutro na Televiziji Slovenija pomagamo parom organizirati njihov veliki dan. Televizijska poroka je tudi letos prepričala kar nekaj parov k prijavi, le trije med njimi pa so tisti, ki se za svoj veliki dan v Žički Kartuziji tudi potegujejo.

In čeprav gre že za dobro utečen projekt, je tudi pri letošnji televizijski poroki nekaj novosti. Prva je ta, da so pari skupaj preživeli nekaj dni v Slovenskih Konjicah, kjer so morali prestati različne partnerske preizkušnje, med drugim so se pari učili tudi umetnosti ljubezni z Brunom Šimlešo. A kot kaže, so takšne naloge za letošnje tri pare prava mala malica.

Prvi par iz Zasavja

Karin Lazar je 22-letna študentka tehnične varnosti, njen izbranec Urban Žertek pa 27-letni elektrikar elektronik. Svojo zgodbo pišeta že zadnjih šest let, kot nam je povedala Karin, pa sta skupaj prestala že veliko ovir, zaradi česar sta prepričana o uspehu svoje ljubezni. "Skupaj živiva že dolgo in sva navajena drug drugega. Midva sva se že zelo hitro vselila skupaj in tako kot številni tudi midva doživela manjše krize in težka obdobja. Ampak sva vse to uspešno prestala in še vedno sva skupaj," nam je pojasnila Karin.

Pri njej smo preverili tudi govorice, ali je njen Urban resnično v sorodu z blogerko Anjo Anič. "Res je. Urban je njen nečak," nam je potrdila Karin in dodala, da sta se skupaj udeležila tudi razkošne poroke, ki sta jo Anja in Igor organizirala v letu 2014. "Njuna poroka je bila fenomenalna. Ko sem prišla na plažo, sem takoj rekla Urbanu, da je to poroka, kakršno si želim," nam je pojasnila Karin, ki se prihodnjih izzivov že zelo veseli.

Drugi par iz Primorske

Jasmina Ban in Matej Pistotnik prihajata iz Primorske, ona je 33-letna kozmetičarka, on je 28-letni izmenovodja in inženir logistike. Svojo zgodbo sta začela pred osmimi leti in v tem času postala starša dveletnemu Arneju.

Po številnih preizkušnjah sta se naposled le odločila za poroko, kot nam je povedal Matej, pa priprave na njun veliki dan že potekajo. "Skupaj sva začela že pred časom obiskovati predavanja za cerkveno poroko, nakar sva zasledila na internetu, da se bo tudi letos odvijala televizijska poroka. Oba sva se strinjala, da je to super priložnost," nam je pojasnil simpatični Primorec, ki si s svojo partnerico rad ogleda oddaje s poročno tematiko. "Televizijsko poroko sva spremljala v oddaji Dobro jutro, pa tudi oddajo 'Popolna poroka' na POP TV. Precej oddaj je na to temo in moram reči, da jih vedno spremljava, tudi na tujih televizijah. Te ti dajo nove ideje, ki nama bodo prišle prav, tudi če ne zmagava v tej oddaji," nam je pojasnil.

Tretji par je iz Zgornje Savinjske doline

Vanja Rajter in Blaž Zavolovšek prihajata iz Zgornje Savinjske doline, ona je 20-letna frizerka, on je 28-letni inženir strojništva. Sta pozitivna in optimistična, počasi ustvarjata tudi skupno življenje in gradita hišo. Svojo dveletno zvezo želita zapečatiti s televizijsko poroko. Zanimivo je, da se nista prijavila sama, temveč ju je prijavila sodelavka.

Zgodovina televizijskih porok

2012 V Thermani Laško sta se poročila Saša Kotnik in Gregor Fras iz Hoč.

2013 V Festivalni dvorani Ljubljana sta se poročila Suzana Olić in Danilo Tanšek iz Kastelca.

2014 Na Ljubljanskem gradu sta se poročila Tamara Kolarič in Klemen Bračko iz Maribora.

2015 Marca sta se poročila Nina Jeralič in Primož Jeralič v Postojnski jami.

2016 Maja tega leta sta si večno zvestobo v Bernardinu obljubila Ana Ovnič in Peter Verdnik.

 Kaja Milanič