Kevin (Tide): Za prodanim mu je žal

Kevin (Tide): Za prodanim  mu je žal (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
26. 11. 2012

Vodja izvrstne rok zasedbe Tide Kevin je pravi zbiratelj. Ampak ne zbira nalepk ali znamk. Doma ima namreč zavidljivo zbirko kitar in glasbenih albumov.

»Trenutno imam osem kitar, dve pa sem pred kratkim prodal. Včasih sem zbiral tudi filme, imam kar nekaj DVD-jev, ter seveda glasbo,« nam je zaupal Kevin, ki je začel kupovati vinilne plošče že v osnovni šoli.

»Z vsako žepnino, ki sem jo dobil pri starših ali starih starših, sem popoldne odšel v takrat edino glasbeno trgovino v Portorožu. Čeprav so imeli vedno iste plošče, sem vsakič vse pregledal, če bi bilo vmes slučajno kaj novega,« se smeji Kevin, ki je pozneje hodil v Koper, ko so tam odprli prvo trgovino s ploščami.

Njegov prvi nakup je bila plošča skupine Bon Jovi ali Iron Maiden – ne spomni se več natančno. »Ko smo med vikendi hodili s starši v Italijo, sem si vedno zaželel ploščo in kasneje zgoščenko. Vsako nedeljo sem vstal in si vrtel nov album, zraven pa raziskoval vsako besedo v besedilu pesmi. S tem sem bil prav obseden. Če v srednji šoli nisem mogel dobiti zgoščenke, sem jo naročil kakšnemu sošolcu, ki mi jo je prinesel iz Ljubljane,« se spominja svoje obsedenosti Kevin, ki ima v svoji zdaj res nekaj tisoč naslovov veliki zbirki največ albumov Iron Maiden in Metallice, predvsem pa ima veliko metalne glasbe nasploh, pa Guns N´Roses, Whitesnake ...

»V osemdesetih letih sem kupoval tudi plošče izvajalcev drugih zvrsti, kot so Prince, Spandau Ballet ... Nekaj bluzovske glasbe sem dobil od očeta, od klasične pa imam le kompilacije. Pred šestimi ali sedmimi leti sem si kupil zgoščenko Američana Josha Grobana, ki je pel tudi veliko italijanskih skladb. Poslušam tudi druge zvrsti glasbe, vendar to ni moja primarna glasba. Če me kakšna zgoščenka pritegne, potem jo kupim,« pravi Kevin, ki je leta 1998 ob selitvi v Amsterdam prodal veliko zgoščenk s trash metal glasbo, saj je mislil, da je to glasbo že prerastel. »Danes mi je žal in bi imel spet kompletno zbirko,« pravi.

Priporočamo