Kijev: Omar se psihično pripravlja na nastop

Kijev: Omar se psihično pripravlja na nastop (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
8. 5. 2017

Omar Naber je te dni zelo zaposlen, saj bo že 9. maja nastopil v Kijevu na Evroviziji, kjer bo zastopal slovenske barve.

Posebej se za ta nastop ne pripravlja: "Nič posebnega, predvsem je treba ostati zbran in miren, torej se pripravljam predvsem psihično. Ker gre za vokalno pesem, je torej najpomembnejša mirnost. Ne pripravljam se tako zelo intenzivno, kot bom vadil teden dni pred samim evrovizijskim nastopom," je povedal.

Sicer pa se je pred kratkim vrnil z mini turneje, kjer je skupaj s preostalimi evrovizijskimi predstavniki odigral tri koncerte, v Londonu, Tel Avivu in Amsterdamu. "Drugi so nato odšli še v Madrid, jaz pa ne, saj sem imel na isti dan Slovensko popevko. Sem jih pa spoznal in moram reči, da so bili odzivi na mojo pesem zelo dobri, saj so ljudje peli refren moje pesmi, nad čimer sem bil izredno presenečen, a tudi zelo zadovoljen."

Tam se je srečal tudi z nekaterimi evrovizijskimi zmagovalci, kot je na primer Conchita Wurst. "Govorila sva nekaj minut in name je naredila zelo dober vtis – zelo dober in humoren človek je."

Sicer pa nam je povedal, da ga novinarji še vedno najraje sprašujejo, ali je res, da bo z njim v Kijev odšla kar njegova mama.

"Seveda ne bo šla mama z mano. Takrat je bilo vprašanje: Koga pa bi vzeli s sabo? In jaz sem rekel: morda mamo, ker je moja velika podpornica. In potem so se mediji obesili na to, da bom na stroške davkoplačevalcev s seboj v Kijev vzel mamo. Moram reči, da me ta vprašanja že živcirajo, ker me to vpraša čisto vsak. Zakaj bi pri 35 letih s seboj vabil mamo? Ne, mama ne gre zraven!" je napol v smehu povedal Omar.

E. J.