Kim Begovič: Kim Kardashian ali srbska turbo folk pevka?

Kim ima 
komaj 18 let. (foto: HELENA KERMELJ) HELENA KERMELJ
Vir: Nova
12. 3. 2019

Na odru letošnje Eme se je predstavila 18-letna Kim Begovič iz Maribora. 

S svojim energičnim nastopom in pesmijo Rhythm Back To You je obudila spomine na Majo Keuc, s katero je povezana že od otroštva. A Kim s svojo podobo bolj kot na Majo spominja na legendarno Kim Kardashian. Kim se je na Emo podala z dobro ekipo. Pod njen nastop so se zapisali Miha Krušič, duo Maraaya in nekako tudi Maja Keuc, saj je Kim njena velika oboževalka.

“Pri moji pesmi Rhythm Back To You je bila vključena tudi znana švedska ekipa. Maja Keuc je moja velika vzornica že od malega in pri 11 letih mi je pomagala pri izvedbi svoje pesmi No One, saj sem se z njo prijavila na tekmovanje in zmagala,” je razkrila Kim. “Poleg vseh izkušenj, ki sem si jih z Emo pridobila, gledam na to kot na veliko promocijo, saj v Sloveniji glasbeniki nimamo prav veliko takšnih priložnosti.”​

Primerjeve s Kardashianovo

Kim je nase opozorila že v otroštvu, svoje izkušnje pa si je nabirala v tujini. Nazadnje smo jo lahko slišali v slovenskem filmu Vloga za Emo, za katerega je posnela nosilno pesem. “V tujini sem obiskovala različna izobraževanja, ki so mi odprla pogled na glasbo in petje v obliki, ki je do takrat nisem poznala. Učila sem se predvsem posebne tehnike petja visokih tonov in produkcije,” je povedala Kim, ki s svojim stasom precej spominja tudi na Kim Kardashian ali na kakšno srbsko turbo folk pevko.

“Menim, da imava s Kim Kardashian skupni predvsem dve stvari, in to sta spol in ime. Sicer pa so zame Srbkinje ene izmed najlepših žensk, zato mi to zelo laska,” je še povedala Kim, ki se od Eme bori tudi s številnimi očitki glede svojega videza iz preteklosti in danes.

“Menim, da tisti, ki je v življenju neobremenjen in zadovoljen sam s seboj, nima časa pisati neumnih in primitivnih komentarjev. Tudi vsak človek, ki je star nad 21, bi moral vedeti, da je otrok pri 12 ali 13 letih drugačen kot potem pri 18 letih, in delati v življenju pametnejše stvari, ne pa zapravljati čas za pisanje primitivnih komentarjev. Šminka, barva las, puberteta in razlika v kilogramih človeka spremenijo.”

Besedilo: MIMA // Fotografije: Helena Kermelj