King Foo: “V času družabnih omrežij smo vsi glasbene zvezde!”

King Foo: “V času družabnih omrežij smo vsi glasbene zvezde!” (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
5. 3. 2017

Mojstri, ki dihajo glasbo, in dekle, ki izžareva toliko pozitivne energije, da se je na vsakem koncertu naleze prav vsak poslušalec. Vse to in še več je King Foo.

Story: Je na slovenskih tleh že kar samoumevno, da se naberejo glasbene zvezde in ustanovijo skupino? Je to recept za uspeh?

V času družabnih omrežij smo vsi glasbene zvezde, recept za uspeh pa sta le trdo delo in vztrajnost ... pa še to ni stoodstotno.

Story: Mogoče malce provokativno za druge člane, pa vendar ... Je recept za uspeh že kar blagovna znamka dirigent Rok Golob? Ste zaradi njega kot 'klasičnega' glasbenika še bolj zanimivi, vpadljivi?

Nekatere stvari so nedvomno lažje. Kot 'no name' bend smo na začetku lažje dobivali nastope, predvsem na podlagi 'halo učinka' v smislu: "Če je Rok Golob v bendu, pa že ne more biti slabo." Tudi za glasbeno 'infrastrukturo' je poskrbljeno, kar močno olajša ustvarjanje. Vseeno pa smo se in se še moramo spopadati z izzivi, s katerimi se srečuje vsaka skupina na poti do uspeha. Zavedamo se, da lahko King Foo ponudi veliko več kot le zveneče ime, in naše vodilo je, da poskušamo preseči pričakovanja poslušalcev, ne glede na to, kako visoka so.

Story: Pevka Aleksandra Josić ima vse, kar mora imeti dobra pevka: vokalne kakovosti, prezenco, dober nastop in stas. Ženske vokalistke 'zažigajo' na slovenskih odrih? Kakšen je odziv na njene nastope?

Aleksandra ima samo dve prestavi, 'nič' ter 'do konca', in vedno, ko je na odru, prestavi v prestavo 'do konca'. Nikoli ne vemo, kaj se bo zgodilo na naših koncertih, a bo X vedno šla na polno ... Odzivi poslušalcev so tudi temu primerni, saj nikogar ne pusti ravnodušnega. Ima pa takšen nastop tudi svojo ceno. Da Aleksandra lahko da vse od sebe, mora do konca zaupati bendu in nič dobrega se ne godi tistemu, ki si privošči preveč napak. (smeh)

Story: Aleksandra, kdo je vodja v skupini? Fantje vodijo ali poslušajo tudi vas?

Za potrditve pomembnih odločitev in reševanja vprašanj je v bendu King Foo treba zagotoviti prisotnost najmanj štirih članov skupine.

Story: Matej, je vaša glasba glasba na prvo žogo, ali jo moraš večkrat poslušati, da razumeš sporočilo posamezne pesmi?

Trudimo se ustvarjati kakovostno glasbo, ki nosi določeno težo, je pa vseeno prijetna tudi na prvi posluh. Kot basist lahko s ponosom povem, da imam skoraj v vsaki pesmi kakšen tehnično bolj zahteven 'lick'. (smeh) Za album pripravljamo tudi nekatere bolj kompleksne in mogoče malo manj do radia prijazne komade.

Story: Glasbo soustvarjate skupaj ali vadite že 'napisane' komade?

Zadnjih sedem pesmi smo naredili tako, da je osnovo pripravil Rok, potem pa smo se dobili v studiu in jih skupaj 'sfrizirali', posneli svoje dele in podali še ideje. Skladbe ne zaključimo, dokler vsi ne potrdimo, da je to to. Ko je ta faza končana, gre lahko pesem v miks in mastering k - uganili ste - Roku. (smeh)

Story: Rok, kaj vas navdušuje pri drugih članih?

Aleksandra je pevska carica, njeno gibanje na odru je čisto, spontano sprejemanje glasbe. Je edinstvena, posebna energija in vrhunski glas. Matej je človek mnogo talentov, odličen basist, ker pa nam dela super videospote, ga kličem tudi mladi Spielberg. Sicer ga včasih prime, da postane čarodej Matej. Pero je včasih intuitiven, ko vsi preveč razmišljamo, zelo rad in z zanosom imitira kakšne smešne osebke.

Story: Ema vam je prinesla finale! Zakaj udeležba na festivalih? Je v Sloveniji po vašem mnenju to najboljša pot za promocijo, prepoznavnost?

Radi si zadajamo nove izzive, in sicer predvsem za to, da se ne polenimo. Lani smo s Slovenske popevke prišli z odličnimi izkušnjami, in dokler bo to trajalo, se bomo prijavljali na festivale. Člani King Foo-ja se zavedamo, da nam prav vsaka promocija pride prav, in moramo biti zelo pridni, če hočemo uresničiti cilje, ki so kar visokoleteči.

Story: Delujete kot navihani 'podivjanci'. Drži? Ste takšni v resnici ali je to samo vloga, ko ste v bendu?

Pridite na naš nastop, da se podružite z nami, pa boste videli ... (smeh)

Barbara Majič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story09/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 09/2017

Story 09/2017, od 23. 02. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri