Kje dopustujejo ministri in koliko bodo zapravili?

Vir: Nova
21. 8. 2013

Najbolj odkrita je pri svojih dopustniških podvigih ravno Alenka Bratušek, saj sama redno objavlja dopustniške fotografije. Tako je pred kratkim objavila fotografijo s hribolazenja po slovenskih gorah, nato pa še popolno družinsko fotografijo, posneto na hrvaškem otoku Mljet.

Sicer pa tudi večina naših ministrov počitnikuje na Hrvaškem, odgovoru o lokaciji se je izognil le minister za finance Uroš Čufer, dva, Uroš Grilc in Samo Omerzel, pa nam odgovorov sploh nista posredovala oziroma njuna PR-služba ni bila odzivna.

ALENKA BRATUŠEK, predsednica vlade
Iz njene PR-službe so nam skromno sporočili: »Teden dni je že bila na dopustu v juliju, v avgustu pa si bo vzela le še kakšen prost dan.«

Alenka Bratušek

KAREL ERJAVEC, minister za zunanje zadeve
Vsako leto dopust preživlja z družino na isti lokaciji v Istri, kjer si vzame čas za športne aktivnosti, zlasti za plavanje in igranje tenisa, ter za druženje z družino in prijatelji, za katere mu med letom zmanjkuje časa. Stroški dopusta so enaki, kot jih porabi družina doma v Naklem.

Karel Erjavec

UROŠ ČUFER, minister za finance
Izkoristil bo 10 dni dopusta. Med njegovo odsotnostjo ga bosta nadomeščala državna sekretarja. Drugih podatkov glede lokacije in stroškov dopusta pa nam njegova PR-služba ni razkrila, češ da gre za informacije osebne narave. Že prejšnji teden pa so ga naše bralke opazile na kopališču na Bledu, tako da je med drugim dopust preživel tudi ob tem jezeru.

Uroš Čufer

GREGOR VIRANT, minister za notranje zadeve
Letos je z družino dopustoval na Korčuli. Podatkov o stroških nismo dobili, ker je minister še na dopustu.

Gregor Virant

TOMAŽ GANTAR, minister za zdravje
Dopust bo preživel na obali, znesek, ki ga bo porabil, bo povprečen.

Tomaž Gantar

ROMAN JAKLIČ, minister za obrambo
Vsako leto dopustuje na hrvaškem otoku v Dalmaciji, Dugem otoku, in sicer v svojem počitniškem objektu, zato z najemom bivališča, razen  elektrike, komunalnih prispevkov in turistične takse, nima stroškov.

Roman Jaklič

DEJAN ŽIDAN, podpredsednik vlade in minister za kmetijstvo in okolje
Letos je koristil devet dni dopusta. Za teden dni je odšel na Dugi otok. Veliko časa je posvetil tudi nordijski hoji po različnih destinacijah v Sloveniji.

Dejan Židan

JERNEJ PIKALO, minister za izobraževanje, znanost in šport
Dopust letos koristi v dveh delih. V prvem terminu od 29. 7. do 4. 8. je z družino dopustoval v Solnograških Alpah. Drugi del dopusta od 12. 8. do 18. 8. pa v teh dneh z družino preživlja v družbi prijateljev v hrvaški Istri. Celotni stroški štiričlanske družine, vključujoč stroške prehrane, bodo znašali nekaj več kot 1000 evrov.

Jernej Pikalo

SENKO PLIČANIČ, minister za pravosodje
Del letošnjega dopusta je preživel na hrvaški obali. Kot pravi sam: »Pogosto se vračam na meni ljube kraje, še posebno zdaj, ko med dopustom bolj iščem počitek kot dogodivščino. Sicer zelo rad odkrivam nove kraje in dežele.«

Senko Pličanič

ANJA KOPAČ MRAK, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Štirinajst dni je letovala na Korčuli pri sorodnici, tako da so bili stroški primerljivi s stroški, ki bi jih imela, če bi dopust preživela doma (za prehrano in druge stroške). Sicer pa sta s soprogom nekoč letovala z lastnim avtodomom, očitno letos ni tako.

Anja Kopač Mrak

STANKO STEPIŠNIK, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo
Z družino dopustuje na hrvaški obali. Proračun za dopust bo minimalen.

Stanko Stepišnik

Priporočamo