Kje dopustujejo znani Slovenci?

6. 3. 2017 | Vir: Lady
Deli

Za polovico slovenskih osnovnošolcev in dijakov so počitnice že končane, no, druga polovica pa trenutno uživa na zasluženem kratkem oddihu od šole. Mnogi se s svojimi starši odpravijo na počitnice na smučišča, spet drugi pa v tople bazene. Na minulem dogodku ustvarjalcev oddaje Masterchef smo poklepetali s tremi sodniki ter dvema tekmovalkama, ki so nam zaupali, kam bodo oni odpeljali svoj podmladek.

Kje dopustujejo znani Slovenci? osebni arhiv

Lea Plut, Užitki na snegu

Letos bomo zimske počitnice izkoristili tako, da se bomo vsak dan posebej odpravili drugam. Ponavadi odidemo v tujino, tokrat pa bomo raziskovali slovenske zasnežene kotičke. Ponavadi smo odšli na Kronplatz, smučišče, ki ga vsi obožujemo in se ga nikakor ne moremo naveličati. Jaz pa že od majhnega deskam in to je zame pravi užitek.

Luka Jezeršek. Jadranje brez otrok

Za zimske počitnice se ne bomo odpravili nikamor, saj cele dneve snemamo Masterchef. Pa tudi v domačem podjetju je trenutno res veliko dela. Kombiniram družino, posel in snemanje. Greva pa takoj po snemanju za nekaj dni z ženo in družbo na krajše jadranje po Jadranu, vse do Italije in nazaj. Otroke bova pustila doma pri babicah in dedkih, vsi se bodo malo razporedili, še dobro, da jih imamo, in se jim ob tej priliki zahvaljujem. Sicer pa smo sinu kupili smuči in bo kmalu preskusil zimske radosti. Jaz imam zelo rad zimo in tudi sam smučam, to mi je eden od boljših športov, zato bi ga rad vpeljal v to.

Natalija Kolšek, Na Pohorje

Prav organizirano in vnaprej načrtovano letos ne bomo šli nikamor, saj smo bolj spontani in se bomo odpravljali na dnevne izlete. Nasploh smo raje doma in se odpravimo drsat, tudi Pohorje je pet minut oddaljeno, tako da smo hitro na zimskem pobočju, kjer se lahko sankamo. Včasih pa za nekaj dni počitnikujemo v termah. Sama sem bolj vroče sorte in uživam v visokih temperaturah ter soncu, tako da komaj čakam pomlad in poletje.

Karim Merdjadi, Ne mara zime

Ne, nimamo časa za počitnice, otroci so veliki, imamo svoj posel, ki ga moramo speljati, tako da ni časa za počitnice. Jaz nisem snežni človek, tudi zima ni moj element, komaj čakam, da je zime konec. Ko se začne november, december, bi najraje videl, da bi prespal tja do marca. Ne maram mraza in snega, sploh na cesti. Saj je lepo, ampak šele po tem, ko je vse zasneženo in jasno. No, pa tudi smučam ne. Sem pa kot otrok smučal, sankal in se drsal. Otroka sta smučala samo v šoli, no, hčerka je včasih tudi drsala. Nismo zimska družina.

Alma Rekić, Toplice namesto smučanja

Teh počitnic se kar malo bojim, ker že sedaj razmišljam, kako bom lahko nadoknadila kakšen dan, če bom le uspela. Upam, da se bom svojemu sinu Denisu lahko oddolžila s tremi dnevi, več ne morem. Si bomo vzeli neki vikend paket, tako se tudi jaz lahko regeneriram. Nisem za sneg niti ne za zimske športe, čeprav sem Gorenjka. Tudi sankala se nisem kot otrok in ne maram snega. Imam pa rada toplice, razvajanja in sonce. Sin Denis pa ima rad sneg, poskušal je že smučati, ampak sedaj je v fazi, ko so mu bolj pomembne punce. Star je 14 let in sedaj je to glavni šport pri nas.

Barbara Majič

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu