Kje so se naši slavni prvič naučili plavati?

8. 7. 2015

Zaslišali smo Filipa Flisarja, Frenka Novo, Alyo in Leo Perovšek!

Filip Flisar

Kolikor imam spominov na slikah, s plavanjem nisem imel težav. Verjetno sem se plavati naučil na morju. V bistvu sta me starša metala, ko sem bil dojenček, v morje in v bazene. (smeh) Veliko smo hodili na bazen, tukaj pri nas v Mariboru pa v Moravce. Poleti smo veliko časa preživeli tudi na bazenih. Mama pravi, da sem se naučil plavati kar v bazenu.

Frenk Nova

Plavati sem se naučil v Portorožu pri osmih letih, kar v plitvem morju v Luciji. Najbolj me je bilo strah prvega skoka v morje, ker nisem vedel, ali bom lepo skočil na glavo ali me bo pekel trebuh od skoka na ploh. Popil pa sem tudi kar nekaj slane vode, ker je bilo razburkano morje, in vsakič, ko sem prišel ven, me je malo zalilo.

Alya

Plavanja me je bilo grozno strah. Še slana voda me je sprva zelo motila, saj so me pekle oči, nato sem se navadila. Led sem prebila na počitnicah s kolonijo v Fiesi, če se ne motim. Tam je potem vse steklo tako, kot mora. (smeh)

Lea Perovšek

S starši sem še kot dojenček oz. otrok hodila na morje ali pa na bazen, kjer so me učili plavati. V vrtcu smo imeli plavalne tečaje, pozneje pa so me starši vpisali v šolo plavanja, kjer sem dokončno izpopolnila tehniko.