Kje so silvestrovali nekateri znani obrazi Slovenije?

9. 1. 2019 | Vir: Lady
Deli
Kje so silvestrovali nekateri znani obrazi Slovenije? (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Silvestrovanje je edinstven vstop v novo leto.

Nekateri so najdaljšo noč preživeli na prostem v mestnih središčih, drugi v gledališču, doma ali pa kje s prijatelji. Možnosti, da je večer nepozaben, je res veliko, vsak pa si izbere tisto, ki mu najbolj ustreza. In tako je tudi pri znanih obrazih. Še najbolj delovni bodo glasbeniki, obrazi s televizije pa ta večer v glavnem doma, v krogu družine ali pa prijateljev.

Jerca Legan Cvikl

“Praznični konec leta je vedno vrhunec pričakovanj, srečanj, pozornosti, predvsem pa pozitivnih misli in pretakanja naklonjenih energij. V nasprotju z božičnim večerom je novoletni priložnost za drugačno druženje s prijatelji. Po vrnitvi iz Luksemburga smo ga nekaj let zapored z veseljem preživljali doma, kjer smo pripravili tematsko zabavo s svečano večerjo, z disko plesom ter odštevanjem, grajskim ognjemetom in slovesno zdravico kar na domači terasi. Obedovanje je navdahnjeno z značilnimi slovenskimi jedmi v kombinaciji z izbrano eksotiko. Brez domačega didžeja seveda ne gre. Tokrat se družba za spremembo seli v Zagreb, kjer nas menda čaka čudovito okrašeno mesto s presenečenjem. V pričakovanju!”

Jan Kovačič

“Glede na to, da sem ravno v fazi odpiranja svojega studia, še nisem razmišljal o tem, kje bom praznoval. Mogoče kar v novem studiu. (smeh) Pri meni silvestrovanje ni nikoli delovno, najraje ga preživim na prostem, da doživim pravi utrip praznovanja. Se pa noč zame hitro konča, saj 1. januarja zgodaj vstanem in ga izkoristim za smučanje oziroma kakšen izlet, sploh če sem kje v tujini.”

Anabel

“Silvestrovo bom letos preživela na odru, saj zvečer nastopam na Kongresnem trgu. To bo prav poseben nastop ‒ moj prvi solistični za silvestrovo. Presrečna sem, da bom lahko nastopila na največjem odru na najdaljšo noč v letu. Sicer pa je december letos res poln, precej imam koncertov, snemam pa že novo pesem, ki bo izšla v novem letu. S svojim producentom in glasbenim kolegom Ninom Ošlakom pa spet pripravljam nekaj res odbitega v svojem slogu.”

David Urankar

“Uf, kar nekaj zgodb je, ki so vezane na silvestrovo. Z Ajdo sva se spoznala pred 14 leti nekaj dni pred novim letom in jaz sem na vsak način želel na silvestrovanje, kjer je bila tudi Ajda. Tisti večer je bila res huda poledica in oče mi je rekel, da grem lahko tja z avtom, le če pridem peš v klanec pred hišo. Tako je drselo, da po klancu nisem prišel niti peš … in silvestrovanje z Ajdo je odpadlo. Takrat se mi je zdelo, kot da se je vesolje obrnilo proti meni. (smeh) Sicer pa imam kar nekaj prvih dni po novem letu v lepem spominu. Predvsem se splača za novo leto malo manj žurirati in raje biti 1. januarja zjutraj na smučišču, saj do 13. ure tam ni žive duše.”

Jasna Kuljaj

“Ker sobotne oddaje Bar v živo vzamejo kar nekaj energije, si dodatnega dela na silvestrovo verjetno ne bom nakopala na glavo. Prav vesela bom, če bomo 31. decembra doma z družinico in bo čisto mirno. Kaj bom skuhala, potem pa bom kuhalnico odložila in partnerju ter hčerkici zaplesala kak element, ki sem se ga naučila na tečaju plesa ob drogu. To je namreč edino občinstvo, pred katerim si upam plesati. (smeh) Potem se bo verjetno razplesala tudi ta mala, zapeli bova še nekaj otroških pesmic in ob domačem 'kulturnem programu' bo polnoč, kot bi mignil.”

Boštjan Romih

“S prijatelji si na ta večer pri nas naredimo svečano večerjo, pri kateri z Laro uporabiva ves kuharski navdih in znanje. Zadnji dve leti sem se poigral s flamom – potrebušino, ki je izjemno sočna in okusna. Ko jo skrbno pripraviš in počasi pečeš več ur, dobiš slastno jed, ki nam da energijo za naslednji tradicionalni silvestrski podvig, to pa je pohod z baklami. Sosedje in prijatelji se zberemo, prižgemo bakle, se opremimo s primerno popotnico in jo mahnemo na nočni pohod po okoliških gozdovih. Najlepše je bilo pred leti, ko smo gazili po visokem snegu. Ustavili smo se globoko sredi gozda, bakle so že ugasnile, slabotna lunina svetloba je pronicala skozi veje, sveže zasnežen gozd je dobil čarobno podobo. Čeprav smo bili večino poti glasni in razigrani, smo takrat za nekaj trenutkov utihnili in doživljali prizore kot še nikoli.”

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Goran Antley, Adrian Pregelj, Igor Zaplatil, Helena Kermelj, Matic Gabriel, Planet TV, Shutterstock