Klara Hrovat Vidmar: Bolj močna, nasmejana in samozavestna

Klara Hrovat Vidmar: Bolj močna, nasmejana in samozavestna (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Lady
24. 6. 2018

Po več kot dveh mesecih odrekanj, preizkušanj človeških sposobnosti in zmogljivosti, po napornih treningih in ne nazadnje tudi po številnih presenečenjih, se je z velikim finalom končal najbolj odmeven šov, v katerem je bil glavni cilj izgubiti čim več kilogramov.

12 tekmovalcev in zraven še pet finalistov je v tem času skupaj izgubilo več kot pol tone odvečne maščobe. In če se zgodba prejšnji petek ne bi končala, bi ta številka kaj kmalu dosegla tono, kar bi bil izjemen rezultat. In tudi bo, saj letošnji tekmovalci – čeprav se je šov že končal – še niso rekli zadnje besede. So pa zadnjo besedo rekle številke v finalni oddaji, kjer je tokrat slavila ženska.

Medtem ko je v prvi sezoni The Biggest Loser Slovenija neverjetno preobrazbo dosegel zmagovalec Bojan Papež, ki je izgubil 74,4 kilograma oziroma 42,13 odstotka svoje prvotne teže, je v drugi sezoni zmagovalka Klara Hrovat Vidmar lažja za 42,7 kilograma oziroma za 36,94 odstotka svoje prvotne teže. 29-letno Klaro so v finalu poskušali premagati Blaž, Željko, Edo in Maja, ki se je še najbolj približala zmagovalki, saj danes tehta 33,92 odstotka manj kot ob prihodu v šov, ko je imela 129,7 kilograma. Po izgubljenih odstotkih so jima sledili še Blaž (33,59), Edo (27,73) in Željko (23,77).

Garanje se je splačalo

Tekmovalci v oddajah niso uporabljali čudežnih krem ali pa jedli čudežnih shujševalnih tablet, temveč so imeli ob sebi ekipo, ki jim je pomagala na vsakem koraku. Pri vajah sta jih vsak v svoji skupini spodbujala trenerja Nataša Gorenc in Jan Kovačič, nutricionist Gašper Grom pa je tekmovalcem pomagal pri preoblikovanju jedilnika in vzpostavitvi bolj zdravega prehranjevanja, kar je bilo prve dni za številne izjemen šok, saj na mizi ni bilo več ocvrtih jedi, sendvičev in sladkih dobrot v enormnih količinah. Vsi tekmovalci so se temu uprli s trdno voljo, eni lažje, drugi malce težje. Tisti, ki so bili ob tem manj uspešni, so šov zapustili med prvimi, tako da so najbolj pridni v boju proti kilogramom ostali do konca. Med njimi je bila tudi zmagovalka Klara, ki ji danes do idealne teže 70 kilogramov manjkajo le še slabi trije kilogrami manj, kot jih ima zdaj. Ena izmed najbolj preprostih tekmovalk ob tem pravi, da je bil najtežji del, preden je začela izgubljati kilograme, zagotovo začetek, "saj nimaš kondicije in ne veš, kako se pravilno spopasti s hrano, ampak vse se naučiš, če je le želja".

Bolj močna, nasmejana  in samozavestna

Kaj bo naredila z nagrado?

Ob vrnitvi domov so bili vsi zelo presenečeni nad novo postavo. Klara je postala tudi psihično bolj močna, nasmejana in samozavestna. "Z vsako kilco manj se počutim bolje tudi v oblekah, ki jih prej nisem nosila, in zdaj sem bolj sproščena. Bom pa še vedno ostala preprosta oseba, ki se najbolje počuti v bolj športnih oblačilih, kar pa ne pomeni, da se ne bom večkrat oblekla v oblekico in se bolj z veseljem pogledala v ogledalo," nam je zaupala Klara, ki je ob tem namignila, kaj bo naredila z nagrado, ki jo je prejela: "Resnično še nisem razmišljala tako daleč, kaj narediti s tem denarjem, ker sem bila osredotočena nase in najprej na svoj uspeh. Želim si imeti igralnico za praznovanje otroških rojstnih dni, ampak bo treba dobro razmisliti in potem naprej." Kaj pa prehrana? Verjetno se bo tudi ta spremenila? "Res je," pravi Klara, ki odgovarja, da bodo na njenem jedilniku zdaj zdrave jedi, saj želi obdržati tak življenjski slog glede prehrane. "Hitra prehrana, hamburgerji, čipsi, čokolade v taki meri so zagotovo preteklost, seveda si bom pa občasno privoščila kakšen prekršek," je še povedala.

In za konec – kaj svetuje tistim, ki bi radi shujšali, pa ne vedo, kako, ali pa ne upajo? "Najtežje je začeti, sama sem imela to priložnost, da se umaknem in se posvetim samo hujšanju. Dokazala sem, da se da to početi tudi doma. Naučila sem se, da moraš, če si res želiš, verjeti vase in ne obupati. Največ pomenita organizacija prehrane in telovadbe, tudi ko se kilogrami na tehtnici ustavijo, moraš nadaljevati," je sklenila Klara.

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: Ana Kovač / Planet TV, Aleksandra Saša Prelesnik

Priporočamo