Klara Hrovat Vidmar je dosegla še eno zmago – osvojila je Triglav

Klara Hrovat Vidmar je dosegla še eno zmago – osvojila je Triglav (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Nova
13. 8. 2018

Zmagovalki šova The Biggest Loser Slovenija Klari Hrovat Vidmar se je življenje po šovu obrnilo na glavo. Motivacije in dobre volje ji ne zmanjka, prav tako ne novih izzivov. Eden izmed njih je bila tudi osvojitev našega najvišjega vrha v Julijskih Alpah.

Kot nam je zaupala Klara, se je s prijateljico Nino pogovarjala o načrtih vzpona na Triglav. "Med pogovorom sem ji omenila, da imam letos namen uresničiti dolgoletno željo – vzpon na Triglav. Takoj se ji je zdelo super in z ekipo smo bili dogovorjeni, da gremo. Uredila je prosto mesto še zame. Prvi korak je tako bil narejen," je povedala zmagovalka najodmevnejšega shujševalnega šova, ki nam je zaupala celotno prigodo. "Ob dveh zjutraj smo bili dogovorjeni, da me z avtobusom poberejo v Višnji Gori, od koder smo se odpravili naprej proti Pokljuki, ki je bila tudi izhodišče do našega cilja, in sicer do Vodnikovega doma, do koče Planike, kjer smo pustili nahrbtnike in se odpravili še na zadnji vzpon vse do vrha Triglava in seveda Aljaževega stolpa.

Do Planike sem lepo sledila ekipi, ki je bila res super. Na zadnjem vzponu pa – moram priznati – sem se kar precej bala, da mi ne bi spodrsnilo, kjer ni klinov in jeklene vrvi. Ampak kot mi je rekla prijateljica Nina: 'Trma je tvoje drugo ime', zato me ni nič ustavilo," je dejala Klara, da ekipe (razen prijateljice Nine), s katero so se odpravili na Triglav, ni poznala. Kljub temu ni bilo nobenih težav, saj so se imeli super. "To je bila super podpora, dosegla sem sam vrh in svojo novo zmago, na katero sem zelo ponosna. Občutek, ko stopiš na najvišji vrh, je neverjeten in tudi za sekundo mi ni žal, da sem se odločila za ta korak. Na vrhu so me presenetili še s priznanjem, saj je bil to moj prvi vzpon na Triglav. Seveda pa me je čakal tudi krst ... Moja zadnjica pa zaradi tega vendar ni bila 'plava'. Pozneje smo se tudi pošteno nasmejali, saj sem jim pozabila povedati, da imam visok prag bolečine," je še dejala Klara, ki ima v mislih že nov cilj – iti peš do morja!

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri