Klemen Slakonja in Maja Keuc: Misija Evrovizija

Klemen Slakonja in Maja Keuc v oddaji Misija Evrovizija (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Govori.se
23. 6. 2011

Maja Keuc je svojo evrovizijsko misijo končala z izjemnim 13. mestom, zdaj pa lahko to misijo nadaljuješ tudi ti! Nova oddaja Misija Evrovizija, ki jo bo vodil odlični Klemen Slakonja ob pomoči brhke pevke, ki se je letos v Nemčiji odlično odrezala!

Na RTV Slovenija so spremenili koncept izbora predstavnika, ki bo Slovenijo zastopan na izboru za Pesem Evrovizije v Azerbajdžanu: od jeseni do konca letošnjega leta bodo v oddaji Misija Evrovizija iskali najboljšega predstavnika, ki nas bo naslednje leto zastopal na Pesmi Evrovizije. Pesem, ki bo Slovenijo zastopala boste gledalci izbrali na izboru EMA 2012.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost: "Prijavi se lahko vsak, ki se čuti sposobnega, da nadaljuje zgodbo Maje Keuc. Med vsemi, ki se bodo prijavili na predizbore, bodo izbrali najprimernejše za sodelovanje v šovu Misija Evrovizija in ti bodo nastopili na avdiciji pred sodniki.

Prva misija so torej predizbori, ki bodo potekali konec avgusta v petih krajih po Sloveniji – Celju, Mariboru, Kopru, Novem Mestu in Ljubljani. Druga misija so avdicije, ki bodo tudi uradni pričetek šova Misija Evrovizija. Tretja misija je izbor zmagovalca s kombinacijo ocen sodnikov in telefonskega glasovanja.

Način izbora ni novost, je ustaljena in uveljavljena praksa izbiranja nacionalnih predstavnikov za Pesem Evrovizije, ki ga poznajo in so ga izvedli že v Nemčiji, Azerbajdžanu, Veliki Britaniji, Franciji, na Švedskem, Hrvaškem, v Izraelu ..."

Več informacij o oddaji najdete na spletni strani www.misijaevrovizija.si in na družabnih medijih, kot so Facebook, Twitter in Youtube.