Klemen (Big Brother): Obiskali smo ga!

Klemen in Anna sta izkoristila pretekle 
sončne dni in se ohladila na mini 
počitnicah na Bledu in v Bohinju. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
4. 7. 2016

Klemen Podvržen, simpatični tekmovalec resničnostnega šova Big Brother, je osvojil srca Slovencev s svojo preprostostjo in domačnostjo, ob našem obisku pa se je izkazal tudi kot odličen gostitelj.

Imata sodobno opremljeno stanovanje.
Klemen je ponosen na hišo, ki jo je zgradil sam in v senci katere si privošči tudi počitek.
Klemen se izredno dobro znajde za žarom, medtem ko mu je kuhinja tuja.
Klemen je ponosen na hišo, ki jo je zgradil sam in v senci katere si privošči tudi počitek.

Obiskali smo ga namreč v domači Zabukovici, kjer smo se ob odličnih 'buhtlih', ki jih je za nas pripravil njegov oče, in domačih češnjah z njim zapletli v pogovor. Šestindvajsetletni Klemen je bil kot šolar prepričan, da se bo izšolal za mizarja, zato se je ob vpisu v srednjo šolo odločil za lesarsko v Mariboru. Vendar pa je usoda hotela drugače, v zadnjem trenutku pa si je premislil.

"Odločil sem se, da postanem rudar, tako kot je bil moj pokojni dedek. Ta mi je že v otroštvu pogosto pripovedoval o rudarstvu, ker pa je v tem času umrl, sem se odločil, da nadaljujem njegovo pot, saj sva bila v izredno tesnih odnosih," pripoveduje rudar, ki je kot malček vsak dan preživel z dedkom, zato je bil nanj nadvse navezan. Njegovi spomini na otroštvo so vezani na skupne večerje z dedkom in nabiranje gob ter kostanja v bližnjih gozdovih, kjer mu je dedek pokazal skrivne kotičke. Klemnov oče je po poklicu slaščičar, zato mu sladkosti v življenju ne primanjkuje, kljub temu pa se tekmovalec šova v kuhinji ne znajde najbolje. "V jedilnici se počutim dosti bolje kot pa v kuhinji," v smehu priznava in nadaljuje, "nikoli se mi ni bilo treba naučiti kuhati, saj sem živel doma, zdaj pa za moj želodček s svojo izvrstno hrano skrbi Anna."

Ko bo, pač bo!

Z njegovo drago sta se spoznala pred petimi leti na gasilski veselici, saj je tudi Anna strastna gasilka, ker pa sta bila takrat oba zasedena, se med njima ni zgodilo prav nič. Čez dobro leto dni sta se s svojima tedanjima partnerjema razšla in odšla na prvo skupno kavo, ki pa so ji sledili številni zmenki, skrivanje zveze pred družino in pozneje spoznavanje družinskih članov. Seveda Anna ni prvo dekle, ki ga je Klemen predstavil domačim, vendar pa je prav zagotovo nekaj posebnega. Kmalu se je namreč Klemen preselil v lastno hišo, pol leta zatem pa se mu je pridružila še ona. Pred letom dni sta tako že začela razmišljati o naraščaju, vendar pa sta si želela, da se razmere uredijo in Anna poišče redno frizersko zaposlitev. Zdaj pa izgovorov ni več! Klemen se otroškega joka že veseli, čeprav priznava, da je včasih kar precej težko. "Imam pet nečakov in dva bratranca, ko se vsi skupaj podijo po naši hiši, me včasih kar malo mine, saj je zelo naporno. O otrocih sva že razmišljala, vendar ko bo, pač bo," nam je zaupal tekmovalec, skupaj pa že razmišljata tudi o številu malčkov. "Anna bi rada tri, jaz pa dva, zato se še pogajava. Morda pa bodo na koncu tudi štirje," v smehu priznava Klemen, ki je odraščal z bratoma in sestro.

BREZ POROKE

  • "Dva se imata lahko rada tudi brez poroke. Če pa se odločiva za to, bi rad imel tradicionalen obred, s cerkveno poroko, šrango in fantovščino. To je seveda velik finančni zalogaj, če bi zmagal v šovu, pa bi bilo lažje. Sicer pa nikoli v življenju še nisem bil na poroki, razen na gejevski v hiši," nam je zaupal Klemen.

HIŠO SI JE ZGRADIL SAM

  • Nekaj časa je delal tudi kot krovec klepar, zato je vešč v delu z lesom. Tudi lepo hišico, v kateri prebiva, si je zgradil sam, s pomočjo prijateljev. "Veliko sem se naučil o obdelavi lesa, zato sem si zgradil leseno montažno skeletno hišo, postavil pa sem tudi že nekaj lesenih nadstreškov," se pohvali Klemen, v čigar družini se vsake stvari radi lotijo sami.

■ Nika Arsovski