Klemen (Big Brother): Prostovoljni gasilec

Klemen (Big Brother): Prostovoljni gasilec (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
18. 7. 2016

Vsa družina tekmovalca oddaje Big Brother Klemna Podvržena je že več let tesno povezana z gasilstvom, svojo predanost in borbenost pa je Štajerec pokazal tudi pred kamerami.

"Gasilci so me v svoje vrste privabili že kot sedemletnega fantiča. Vsakokrat po gasilskih vajah smo komaj čakali, da nas je mentor popeljal z gasilskim kombijem naokoli po vasi," pove Klemen, čigar dedek je bil prav tako gasilec, s tem pa se ukvarjata tudi njegov brat in stric Andrej, ki je predsednik PGD Zabukovica, katerega član je tudi Klemen. Kot prvi voznik gasilskega društva in član operativne enote ne manjka prav na nobeni intervenciji, s svojim znanjem gradbeništva pa je tudi aktivno sodeloval pri gradnji in obnovi gasilskega doma. Pa bi se želel kdaj pridružiti poklicnim gasilcem?

"Ni mi žal, da sem se odločil za poklic rudarja, čeprav je tudi poklic poklicnega gasilca zelo mamljiv, vendar bom ostal med knapi. Adrenalina in razburjenja je dovolj tudi v jami 400 metrov globoko pod zemljo," odgovoril Klemen, ki se redno udeležuje tudi hitrostnih gasilskih tekmovanj, kjer le redko ne osvojijo pokala, prav tako pa mu gredo dobro od rok suhe vaje z motorno brizgalno, za dušo pa se udeležuje še tekmovanj Fire combat. Tako kot Klemen je gasilka tudi njegova punca Anna. "Sicer še nisva člana istega gasilskega društva, ni pa slabo, če je tvoje dekle tudi v gasilskih vrstah, saj tako lažje razume večkratno odsotnost od doma zaradi vaj, tekmovanj, delovnih akcij," je njene podpore vesel Klemen.

Za las ušel smrti

  • "Predlanskim sem med žledolomom izkusil nevarnost. Na intervenciji smo odstranjevali podrta drevesa s cestišča, kar nenadoma pa se je tik za nami pod težo ledu zrušilo drevo. Če bi bil meter bližje, me danes ne bi bilo več."

Glasba ali gasilci!

  • "Na vasi smo ljudje bolj povezani drug z drugim in radi pomagamo drug drugemu. Največkrat pa so prav gasilci pobudniki in izvajalci različnih delovnih akcij. Sicer sta v naši vasi samo dve možnosti – ali postaneš član godbe na pihala ali pa član gasilskega društva. Večkrat se pošalim, da sem se h gasilcem včlanil, ker nimam posluha za glasbo."

■ Nika Arsovski

Priporočamo