Klemen Bučan se je na božič odpravil k polnočnici na Krvavec

Klemen Bučan se je na božič odpravil k polnočnici na Krvavec (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
25. 12. 2016

Klemen Bučan se je ravno dobro poslovil od malih zaslonov z zaključkom oddaje Survivor, ko smo ga v vrhuncu prazničnega vzdušja ujeli z nekaj vprašanj o tem, kakšni so njegovi načrti ob prihajajočem božiču.

Klemen je kot številni drugi v šov biznisu decembra zaposlen na polno. Kljub temu si vedno vzame čas za uresničevanje družinskih tradicij, saj ve, da s tem izredno osreči svoje starše. "Čeprav je december zame najbolj zaposlen mesec, si navadno vzamem en dan prost, in to je na božič. Takrat se z družino odpravimo na Krvavec k polnočnici, ne da sem zelo veren, je pa zanimiv dogodek," je povedal in dodal, da je december pester tudi v domu, ki si ga Klemen deli z dekletom. "Drevesce okrasiva skupaj. Pomaga nama tudi kužek, ki ima rdeč plašček in ko laja, je videti kot Božiček. Doma pri starših tradicionalno postavljam jaslice, božični večer pa potem preživiva pri dekletovih starših, kjer se druživa tudi s kolegi," je povedal Klemen, ki na svojo novoletno smrečico postavi tudi prav posebne okraske. "Najino drevo je kičasto, okraski niso preveč barvo usklajeni, imam pa tudi nekaj okraskov, ki niso tipično božični, na primer Cartmana iz South Parka." 

  • Njegove praznične tradicije
    Klemen je, vsaj na podlagi svojih prazničnih navad, Slovenec z velikim S. Tako se na njihovem prazničnem meniju za večerjo vedno znajde biftek. "Spomnim se, kako smo se včasih lepo oblekli, da smo šli ven. Z metuljčkom, srajčko in vsem tem. Kako smo gledali, kaj je pod smrekico za novo leto, saj Božiček včasih ni nosil daril. Glavna sta bila Miklavž in dedek Mraz, za božič je bil običaj le obisk polnočnice, med katero sem vedno skoraj zaspal," se je še spomnil Klemen.

Kaja Milanič

Priporočamo