Klemen Bunderla: Doma ima dve princeski

Ker je Chilly alergična na govedino, mora Klemen kupovati posebne brikete.  (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lea
17. 2. 2016

Klemen Bunderla ni le radijski voditelj, je predvsem super fant. Po zmagi na Bitki talentov ga poznajo vsi. V njegovi družbi ti res ne more biti dolgčas, sploh če sta z njim njegovo dekle Kaja in psička Chilly.

Klemen ima zadnje mesece veliko delovnih obveznosti in različnih stranskih projektov, zato je zelo malo doma. Že navsezgodaj zjutraj ga slišimo na Radiu Aktual, veliko tudi poje, vodi prireditve in počne milijon drugih stvari.

"Za naše srečanje si je vzel čas, čeprav je imel urnik natrpan do zadnje minute. A je prišel na snemanje, kot je obljubil. Res je car z veliko začetnico," simpatičnega voditelja opiše Nataša Bešter, voditeljica oddaje Štiri tačke. No, da je dobra dušica tale Klemen, pa ve tudi njegova štiriletna ljubica – nemška bokserka Chilly. Klemen se glasno nasmeji, ko pove, da Chilly ne zna nič po nemško, saj še slovensko ne razume. "Izredno živahna in nagajiva je tale naša Chilly," pojasni. Takšna je bila že v leglu. Med osmimi sestricami in bratci se je skotila prva in s svojo očarljivostjo izsilila, da sta Kaja in Klemen takrat izbrala prav njo. Želela sta vzeti njenega bratca, a se je mala nagajivka ulegla na odejico, ki sta jo prinesla s seboj, in bilo je zapečateno. Tako Kaja, Klemen in Chilly zdaj živijo skupaj in se učijo drug od drugega. Klemen pravi, da ima doma dve princeski, zaradi česar se uči potrpežljivosti, in ko to razlaga, se seveda glasno zasmeji. Chilly je namreč res izjemno živahna bokserka, ki kravžlja živčke Klemnu in Kaji od jutra do večera. Kaja je bolj stroga, in kadar je huda, pride Chilly po tolažbo h Klemnu. Saj Klemen ve, da ni prav, da ji daje potuho, ampak ga s svojimi nedolžnimi očki vsakič znova prepriča. Seveda se z vsakim kužkom, ki pride v hišo, spremeni življenje.

Zahtevna, a ljubka

Klemen pove, da je Chilly družinski član, ki ga je treba upoštevati prav vsak dan posebej. Treba je poskrbeti za sprehod, za nego, za hrano. Izbirčna ni, ima pa alergijo na govedino, zato pazita, da tega mesa ni v briketih in priboljških zanjo. "Mi smo si oddahnili, saj smo za prvi Chillyjin honorar zanjo izbrali briketke Eukanuba s piščancem. Tudi priboljški 8in1 so ji bili všeč, kar je Kajo in Klemna razveselilo, saj jo sicer težko prepričata, da so priboljški boljši od palice," nam zaupa voditeljica Nataša, Klemen pa se hitro vključi v pogovor, da so palice res njena velika strast. Pobere vse na sprehodu in jih nosi in teka za njimi. Se sploh kdaj umiri? Po Klemnovih besedah zelo redko. No, sta jo pa morala naučiti, da je doma v kletki, kadar ju ni doma. To pa zato, ker ji je sicer dolgčas in dela škodo v stanovanju. Chilly bi naredila škodo? "O, seveda, saj jo je, preden smo jo potem dali v kletko," pove Kaja. In Klemen doda, da je bilo dobro, da je takrat prišel prvi domov, saj je bilo, kot bi v stanovanje padla bomba. Chilly pa je s svojim nedolžnim pogledom sporočala, da ji je bilo pač malo dolgčas. In sta hitela pospravljati, preden je prišla domov Kaja. Namreč, Kaja je tista, ki se s Chilly trenutno največ ukvarja in jo vzgaja, saj je Klemen res zelo zaseden. Včasih Kaja razmišlja, da bi imela še enega kužka, takšnega, ki bi z njo ležal na kavču in se v miru crkljal. Klemen v smehu odvrne, da nekaj časa to ne bo mogoče, saj ju Chilly zaposluje od jutra do večera. "No, pa saj tudi ona zaspi na kavču in glasno smrči in tudi prdi," ob glas­nem smehu pove Klemen, Chilly pa ga nagajivo pogleda in že steče za palico. S tako hiperaktivno psičko, kot je Chilly, jima zagotovo ni dolgčas. Je že vedela, zakaj se je takrat, pred štirimi leti, ulegla prav na njuno odejico.

Priporočamo