Klemen Bunderla: Zlom noge mu je uničil poletje

Klemen Bunderla: Zlom noge mu je uničil poletje (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
11. 8. 2017

Čeprav sta od njegove nesreče minila že skoraj dva meseca, se mora Klemen še vedno izogniti obremenitvam noge.

"Vsak dan sem na fitnesu in na različnih prireditvah, pa tudi v službi, tako da tudi ti meseci zame ne minevajo ravno v mirovanju. Je pa res, da sem to poletje moral preskočiti muzikale zaradi polomljene stopalnice. Ironično, ne? Preskočiti muzikale v stanju, ko ne smem skakati, (smeh)" se je v svojem slogu iz nesreče pošalil Klemen in dodal, da se je ponesrečil na dan premiere muzikala Vesna, ki je bila zaradi groznega vremena prestavljena.

"Rečemo lahko, da sem imel srečo v nesreči. Če bi se mi zlom zgodil sredi predstave, bi bilo verjetno huje, ker bi zaradi adrenalina stisnil do konca in bi zlom še bolj zakompliciral," je pojasnil simpatični radijec. "Zgodba nesreče pa je v resnici zelo bizarna. Med sprehajanjem s psom sem začutil hudo bolečino, kot bi mi v gleženj priletel velik kamen. Čisto zunanja bolečina je bila. Nakar ugotovim, da ne morem več hoditi. Groza! Prišlo je do stresnega zloma pete stopalnice, ki je baje zelo pogost pri športnikih. Po domače: nabiralo se je in je počilo. Počutil sem se, kot da imam 90 let in osteoporozo. Svašta, (smeh)" nam je okoliščine pojasnil Klemen, ki po poškodbi sicer še vedno okreva.

"Zdravniki pravijo, da je to 'čisto brezzvezen zlom, ki ni nič takšnega, ima pa zelo slabo lastnost: nerad se celi'. Zdaj čakam sredino avgusta, da mi povejo, ali se kljub vsemu celi ali pa bosta potrebna operacija in 'šraufanje' kosti. V tem primeru sem spet na začetku in sem tako izgubil dva meseca zdajšnje rehabilitacije. Skratka, z najbolj brezzveznim zlomom sem si uničil poletje! Da o minusu zaradi odpovedanih predstav ne govorim!" se je pojezil nadarjeni glasbenik, ki se je poleg muzikala Vesna moral odpovedati tudi nastopom v muzikalu Veronika Deseniška.

"Da se razumemo, odri so me še vedno polni, a le, ko ne gre tudi za plesne elemente. (smeh) Še koreograf muzikala Vesna Miha Krušič je dobro pripomnil. Glede na moje plesno (ne)znanje, je rekel, da sem zdaj tudi videti tako, kot plešem, (smeh)" je nadaljeval v svojem pozitivnem slogu Klemen, za katerega pa to ni prvi zlom. "V osnovni šoli sem si med drsanjem zlomil zapestje leve roke, v mavcu sem pa imel že obe nogi, ampak nikoli zloma. Da, štorasti pa smo, štorasti, (smeh)" nam je še povedal.

K. M.

Priporočamo