Klemen Janežič: “Starejša dekleta so bolj zanimiva”

Klemen Janežič: “Starejša dekleta so bolj zanimiva” (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
4. 11. 2015

Klemen Janežič je tisti 26-letnik, za katerim vzdihuje vsaj polovica Slovenk. Veliko vas ga sicer pozna kot Martina Rozmana, ki v seriji Usodno vino meša glave ne le oboževalkam, temveč tudi soigralkam, prav o šarmu pred in za kamerami pa smo govorili tudi tokrat, ko nam je Klemen namignil, kakšen romantik pravzaprav je v resnici.

Ob Klemnu je težko ostati ravnodušen. Kot pravi, ga svojevrstne taktike zapeljevanja spremljajo že iz osnovnošolskih dni, ko je takrat desetletni Klemen prvič za roko prijel svoje prvo dekle. "Prvo dekle, mislim, da sem imel v četrtem razredu. Ni bila moja generacija, imela je 15 let," nam je svoj prvi spomin na ljubezenske zveze smeje začel pripovedovati Klemen in dodal, da so mu bila starejša dekleta od nekdaj bolj zanimiva. "Samo enkrat sem imel mlajšo punco, sicer pa same starejše. Saj to ne gre za cela desetletja, ampak dve, tri ali štiri leta," nam je pojasnil in dodal, da ga pri tem najbolj pritegnejo izkušnje in zrelost. In čeprav bi od igralca, od moškega s Klemnovim videzom pričakovali, da bo svojo podobo uporabljal tudi za redne menjave na partnerskem področju, nam je pojasnil, da je tovrstno mišljenje največja napaka. "Zavedam se, da sem dobil neko oznako, da sem 'laufar' ali čebelica, ampak je to najbolj zmotna opazka glede mene. Ženske jemljem drugače. Zame so res dober sogovornik," nam je pojasnil in dodal, da se v dekle nikoli ne zaljubi na prvi pogled.

"Seveda te mora dekle fizično privlačiti, ampak jaz se prej kot na prvi pogled zaljubim po tem, ko se z nekom pogovarjam. Če se z dekletom pogovarjam, vidim, kaj vse ima, in me pravzaprav to pritegne toliko, da si ne morem pomagati," pove. In ko jo osvoji, z njo dela kot s kraljico. "Priznam, da sem zelo romantičen, bil sem že kot otrok. Mislim, da sem to dobil po očetu, ker je zelo skrben tako do moje mame kot tudi do sestre. Vedno sva z očetom za dan žena mami in sestri podarila parfum ... in tudi zdaj dam veliko na takšne stvari. Ko sem bil otrok, sem to svojo romantiko izražal prek pisem in listkov, ki sem jih puščal dekletom po omaricah, zdaj pa lahko rečem, da so moja stvar 'presenečenja'," je povedal Klemen, ki svoje izbranke rad razvaja z zdravo mero spontanosti. "Rad presenetim osebe, ki jih imam rad. In tu ne mislim na stvari, povezane z denarjem, ampak na presenečenja, v katera vložiš svoje delo in trud. Na primer, da imaš cel dan načrtovan, potem pa obstaneš v gneči z avtomobilom. Namesto da začneš z navalom slabe volje, lahko zapelješ na rob, narediš piknik, greš na sprehod, in ko se vrneš, je vse že prosto za naprej. Dekletu rečeš, da je bil takšen načrt, in greš dalje. To je samo primer, tega nisem v resnici izpeljal, je pa bilo veliko takšnih zmenkov, na katerih je šlo kaj narobe in je bilo treba improvizirati," je povedal in dodal, da je sam glede romantičnih gest zelo hitro zadovoljen. "Moj deda je imel zelo lep odnos do žensk, moj oče ga ima, jaz tudi dam veliko na to in potrudil se bom, da bom ta odnos prenesel na svojega sina," je sklenil Klemen.

"Ustvariti moraš distanco"

Ko štirikrat na teden sledimo Martinu, se mimogrede zgodi, da lastnosti, ki jih vidimo v mladem zdravniku, prenesemo na Klemena. Kot pravi, mora biti med osebo in med likom stroga linija, brez nje pa bi se ljubezenski prizori verjetno drugače zaključevali. "Med mano in med Martinom so brez dvoma neke vzporednice, sploh kar se tiče spoštovanja žensk, dojemanja enakopravnosti ... Kar se ljubljenja tiče, pa je tako, da se poljublja Martin, sicer s Klemenovim telesom, ampak z nekim drugačnim načinom, odvisno od tega, s kom se to dogaja. Sebe ne moreš čisto zabrisati, ampak pri ljubezenskih scenah sta moji soigralki Inja Zalta in Saša Pavlin Stošić zelo profesionalni," je povedal Klemen in dodal, da se ljubezenske zgodbe, ki bi izvirale iz skupnega dela, pri njem načeloma ne dogajajo. "In s tem sem zadovoljen, ker lahko drugače močno trpiš. Sicer pa se lahko ljubezenske zgodbe rodijo tudi v pisarni, ko se sodelavca gledata in potem pristaneta skupaj. Kdaj se je kaj manjšega zgodilo, ampak to je tudi to," nam je povedal in dodal, da imata z Injo, s katero sicer ne igrata samo fizične ljubezni, ampak tudi tisto, ki se prek hrepenenja in želje vidi takrat, ko nista skupaj, izredno dober odnos.

"Zelo dobro smo zgradili konstrukt okrog likov in odnosov med likoma. Če bi banaliziral, bi lahko rekel, da je to kot nekakšna maketa, ki jo lahko primemo. Z Injo sva zelo dobra prijatelja in res je super punca. Super se mi zdi, da se tako dobro razumeva in se toliko skupaj presmejiva, medtem ko stopiva v čevlje likov, se zgodi nekakšna distanca od naju osebno. Zato ni nobene nevarnosti, da bi se med nama kaj zgodilo ali pa da bi nama bilo težko," je povedal Klemen in dodal, da je v svoji igralski karieri sicer igral tudi nekaj istospolnih likov in se v igri poljubljal tudi z moškim. "V MGL smo delali predstavo Ubij me nežno od Boštjana Hladnika. Igral sem v prizoru, v katerem sem se moral poljubiti z moškim, ampak mi ni bilo težko. Pomembno je, kako te režiser na to pripravi, kakšni so soigralci, predvsem pa, da ni na prvi vaji, ko to počneš, 50 ljudi zraven. Zelo je pomembno, da imaš distanco do tega, kar se dogaja," je še dodal.

"Spontanost je ključ"

Vsi igralci imajo vedno enako mnenje, in sicer da imajo najboljši igralci v sebi šarm, seksapil oziroma samozavest, ki je na odrskih deskah pravzaprav nuja. In s tem se strinja tudi Klemen. "Velike igralke so vedno govorile, da mora biti ženska igralka na odru seksi. Mora biti. S tem se strinjam, ampak seksi ni samo tisto, kar mi vidimo, da je seksi. Torej obline, rdeča oprijeta oblekica ... sploh ne. Meni so na primer seksi inteligenca, srčnost in samozavest," je pojasnil in dodal, da se je tudi pri njegovem nekdanjem dekletu Ajdi Smrekar, ki v seriji Ena žlahtna štorija igra svetlolaso Zalo, iskrica pravzaprav rodila po večeru dolgega pogovora. "Z Ajdo sva se poznala že prej, ker sva se videla na akademiji. Neki večer sva se veliko pogovarjala na zabavi in dolgo časa je pri tem tudi ostalo. Raje vidim, da greš počasi, da vidiš, kako se dekle odzove na prve korake. Takrat, tisti večer se je zgodilo nekaj več, in to je bilo to. Nerad razkrivam takšne stvari, ampak seveda pri zapeljevanju pomagajo kakšna romantična gesta, presenečenje in spontanost. Spontanost je po mojem mnenju ključ pri zapeljevanju."

Priporočamo