Klemen Mramor se je zadnji dan prijavil na avdicijo za Briljantino!

Klemen Mramor se je zadnji dan prijavil na avdicijo za Briljantino! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
27. 3. 2018

Letno gledališče ljubljanskih Križank bo 18. junija prvič v slovenskem jeziku, v produkciji Festivala Ljubljana in produkcijske hiše Jurija Franka, gostilo muzikal Briljantina.

Zgodba, nastala po istoimenskem kultnem filmu o skupini dijakov iz časa zlate dobe rokenrola, bo na odrskem podestu združila mladostniške talente. Tudi vse bolj prepoznavnega glasbenika Klemna Mramorja: "Film sem si ponovno ogledal pred prijavo na muzikal. Postavljen je v 50. leta in mi je pisan na kožo, tudi sam nosim usnjene jakne in uporabljam veliko laka za lase," z nasmeškom priznava.

Za avdicijo mu je povedal sotekmovalec iz oddaje Znan obraz ima svoj glas Luka Sešek: "Dejal je, ta' star, mor'š se prijav't. In res sem se, na zadnji prijavni dan, in prestal vse avdicije." In čeprav smo bili Klemna do zdaj bolj vajeni z mikrofonom v roki, bo temu tokrat za nameček dodal še plesne gibe. Videli ga bomo v povsem novi luči, je pa res, da je že od otroštva nastopal rad in celo postal prejemnik nagrade za perspektivnega igralca: "Ples je zame zahteven. Moral bom zares veliko vaditi, verjetno več kot preostali. Odrska prezenca, ki jo imam kot glasbenik, pa bo zagotovo doprinesla k celoti, tako kot moj glas in nenazadnje energija.«

 

Priporočamo