Klemen Podvržen: Kače so mi všeč, ker so tiho!

Klemen Podvržen: Kače so mi všeč, ker so tiho! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
10. 7. 2016

Tekmovalec resničnostnega šova Big Brother Klemen Podvržen je velik ljubitelj kač, zato mu tudi doma družbo delata mladi kraljevi piton Jimmy in sedemletni ameriški gož po imenu Greta.

Prav ta je bila prva punca, ki se je z njim preselila v novo hišo, medtem ko je pitona rešil iz trgovine, zato je bil plašen in sramežljiv, saj so ljudje trkali po njegovem terariju.

Njegovo dekle Anna sprva nad kačami ni bila najbolj navdušena, zdaj pa se je z njima sprijaznila, Jimmyja je poimenovala kar ona. Medtem ko je bil Klemen odsoten, je skrbela za njiju, tako za vlažnost terarija kot tudi hranjenje. Dvakrat tedensko Klemen poprši podlogo, preveri delovanje grelnikov v terariju, vsake toliko pa kači tudi nahrani z živimi belimi miškami. Že v osnovni šoli je Klemen sanjal o pitonu, vendar pa se starši z njim niso strinjali. "Kače so mi všeč, ker so tiho," v šali pove 26-letnik, ki sicer ne mara pajkov in kuščarjev. Tudi sicer je zelo pozoren do plazilcev, pri košenju trate vedno pazi, da ne pokosi slepca.

Pa se bo odločil še za eno plazilko?

"Za zdaj o tem še ne razmišljam, bolj se ukvarjam s tem, kam jih bom dal, če dobim naraščaj. Morale bodo biti nekje pod stalnim nadzorom, čeprav vem, da nevarnosti ni, saj so udavi," pove Klemen, čigar kači bosta lahko dosegli tudi starost 30 let. Do zdaj se na izlet po okolici še nista odpravili, ju pa Klemen večkrat spusti v dnevni sobi, kjer se plazita po sedežni. Ima srečo, saj sta vrsti, ki se ju da dobro udomačiti, nevarnosti pa ni niti ob ugrizu. Tudi drugače je Klemen velik ljubitelj živali, velikokrat sprehodi očetovega psa šarpeja. Tudi njegova Anna bi si želela imeti psa, vendar bosta najprej morala zemljo ograditi, morda pa se jima v prihodnosti res pridruži kakšna kosmata kepica.