Klemen Slakonja navdušuje z uspešnico Glasba v teatru - teater v glasbi

Klemen Slakonja navdušuje z uspešnico Glasba v teatru - teater v glasbi (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
5. 11. 2018

Igralec, pevec, televizijski voditelj in izvrsten imitator, ki na svetovnem spletu navdušuje v vlogi Putina, Trumpa in Merklove, ne počiva na lovorikah.

Uspešnica letošnjega leta Glasba v teatru – teater v glasbi se po razprodanih koncertih v SiTi teatru in Kinu Šiška 5. novembra seli na osrednji slovenski oder, v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, ki pa je prav tako že razprodana.

“K sodelovanju me je pred kakšnim letom dni povabil dirigent Lojze Krajnčan. Jaz sem navrgel ideje, kaj bi rad pel z Big Bandom, Lojze je povedal svoje ideje, napisal aranžmaje, tako da je nastal pester program od slovenskih popevk, tujih hitov do mojih uspešnic YouTube. Nisem si mislil, da bomo – po razprodanem koncertu v SiTi teatru januarja letos – junija razprodali še Kino Šiška, zdaj pa še Cankarjev dom,” nam je zaupal Slakonja, ki je dodal, da se mu bo tokrat pridružil posebni gost Jurij Zrnec.

“V predstavi Kralj Ubu sva občinstvo z izvajanjem pesmi v stilu terasa banda zabavala med odmorom predstave. Takrat se je v meni na neki način vzbudila strast do petja pred občinstvom. Nekaj v tem stilu bi z Jurijem rad ponovil tudi tokrat, da si še enkrat dava duška,” je zaključil naš vrhunski umetnik, ki je sicer nedavno dal odpoved tudi v ljubljanski Drami in se s tem novim projektom tudi podaja na samostojno umetniško pot.

Fotografiji: osebni arhiv, Urška Boljkovac

Priporočamo