Klemen Slakonja: “Nisem bil jaz!”

“Obiskal sem številne sponzorje, prestal veliko sestankov. Nad idejo so bili zelo navdušeni, potem pa so se nehali oglašati na telefon.” (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
16. 6. 2016

Videa Putin Putout bo kmalu videlo več kot šest milijonov ljudi, zaradi odličnih odzivov in velike ljubezni do dela pa igralec Klemen Slakonja že razmišlja o novih podvigih. Tarča njegovega naslednjega posnetka naj bi tako postal ameriški predsedniški kandidat Donald Trump, ki je s svojimi izjavami v preteklosti že poskrbel za veliko smeha.

“Vedno želim ostati na sredini, ne želim se nagibati v nobeno stran. Sporočilo bo zato zelo odkrito!”
Če želite podpreti naslednji Klemnov projekt, v katerem se bo lotil Donalda Trumpa, obiščite https://www.adrifund.com/. Vse podpornike čakajo lepe nagrade, poleg tega pa se boste poleti ob izidu novega posnetka vnovič lahko nasmejali do solz!

Story: Vaš video, v katerem se pojavite v vlogi Putina, je na spletnem portalu YouTube dosegel zavidljivo število ogledov. Ste kdaj pomislili, kakšen je oz. bi bil odziv predsednika Rusije?

Seveda sem pomislil tudi na to. Njegov odziv bi želel videti na lastne oči, a je to žal nemogoče. Mislim pa, da je bil z videnim zadovoljen, saj sem za zdaj še živ. (smeh)

Story: Seveda, nekateri novinarji in ustvarjalci, ki so pisali in razpravljali o Putinu, so skrivnostno izginili. Ste se morda bali?

Do zdaj me ni skrbelo, zdaj pa me je začelo. (smeh) Moj video ni niti malo škodljiv, sem pa seveda pomislil, da nekaj let ne bom prestopil ruske meje. Morda bi se prej odločil za popolno preobrazbo obraza.

Story: No, ne bo vam treba hoditi v Rusijo, saj predsednik julija prihaja k nam.

No, takrat bom za nekaj dni zapustil Slovenijo in se odpravil na dopust. (smeh)

Story: Video je sicer popolnoma neškodljiv, pa vendar bi lahko postal tarča cenzure. Ste kdaj pomislili tudi na to?

Ah, niti ne, saj vem, da tovrstni videi nikoli niso cenzurirani. Če bi želeli, bi ga v najslabšem primeru lahko morda prepovedali v Rusiji, vendar se to ni zgodilo. Vedno rad uberem sredinsko pot, ne želim se preveč nagibati ne na eno ne na drugo stran. Prav zato so bili nekateri podporniki celo prepričani, da je video plačala Putinova vlada. Ljudje so čestitali predsedniku, da se je odlično predstavil v ljudski luči. (smeh) Po drugi strani pa dobivam komentarje iz Ukrajine, češ da sem dobro nabodel predsednika.

Story: Ti komentarji pa so v večini napisani v cirilici. Ste se naučili prebirati ograjice? Ste si vzeli čas in preleteli vse?

Začel sem brati, vendar sem kmalu nehal. Bilo jih je namreč preveč! Razočaralo me je, da so se začeli pričkati Ukrajinci in Rusi, zato sem razmišljal celo, da bi komentarje za nekaj časa ukinil. Vseeno sem se zadržal, saj so se vroče strasti umirile.

Story: Nekoč ste dejali, da se je ideja o snemanju posnetka Putin Putout rodila med sprehodom ob morju, v hudi poletni vročini. Kako pa ste dobili idejo, da se lotite Donalda Trumpa?

Uf, sploh ne vem, čisto spontano. Trump je začel kampanjo in takoj po začetnih izjavah sem vedel, da to želim delati. Tega se moram lotiti! Postopoma sem začel spremljati njegove izjave, si jih izpisovati, brati zapiske in članke. Zamislil sem si koncept pesmi, videospota in celotnega dogajanja. Izbral sem tisto, za kar se mi zdi, da ga najbolj definira. Zdaj pa nas čakata le še zbiranje denarja in seveda snemanje.

Story: Zdi se, da uživate v upodabljanju nekakšnih samovoljnežev.

Seveda, z velikim užitkom si tovrstne videe tudi ogledam. Po eni strani je zelo zabavno, po drugi pa tudi srhljivo. Uživam v študiju tovrstnih likov, saj jih ne vidiš vsak dan, zato so nadvse zanimivi. Prav to me toliko bolj privlači. Poleg tega pa seveda količina materiala, ki ga imam na voljo. Iz vsega skupaj najprej izluščim tisto, kar se mi zdi uporabno, nato pa gredo ideje skozi drugo sito, da na koncu ostanejo le še najboljše in najzanimivejše lastnosti.

Story: Trump, Putin ... sodobni kralji Ubuji?

Tako je! Zato mi je tematika še toliko bližje.

Story: Katere lastnosti pa ste tokrat izluščili iz materiala? Kako boste obdelali Trumpa?

V kakšnem smislu?! (smeh) Osredotočil se bom na njegovo bistvo. Lahko bi rekli kar bogataš, ki ve, kaj dela.

Story: Ste med študijo odkrili kakšno Trumpovo lastnost, ki jo na skrivnem občudujete?

Hm, Donald je zelo samozavesten. Pa ne, da bi to tako močno občudoval, vendar se mi zdi, da takšna mera samozavesti vsem kdaj primanjkuje, vsaj delček te.

Story: Kaj pa stvar, ki jo resnično težko prenašate pri kandidatu za novega ameriškega predsednika? Morda poleg njegove zabavne pričeske?

Jah, saj to! Zdaj sem se zaljubil še v podbradek. (smeh) Dlje ko študiram in 'berem' lastnosti ter strani določenega lika, bolj ugotavljam, da obstajajo tako pozitivne kot tudi negativne lastnosti. Celo kakšna negativna lastnost se mi v določenem trenutku morda zdi zelo pozitivna. Človeka vidiš z drugimi očmi, celostno.

Story: Ste ob tej priložnosti preučili tudi njegov program?

Ne, nisem ga pregledal. Slišal sem vse v zvezi z zidom, pa seveda ostale izstopajoče predloge in izjave. Pri slednjih je nadvse ekstremen, potem pa se iznajdljivo izvleče ven iz godlje. Tudi to je morda ena izmed lastnosti, ki jih sam ne premorem. No, zelo zanimiv lik, ni kaj.

Story: Predstavljajte si, da se jeseni sprehajate po New Yorku in naenkrat naletite na Donalda Trumpa. Kaj bi mu rekli?

'It wasn't me', nisem bil jaz! (smeh)

Story: Putinova imitacija je doživela ogromen uspeh, ali v tem primeru pričakujete še več ogledov?

Seveda, vedno stremim k več. Mislim, da ima viralni potencial, morda celo večjega, saj je tema globalno aktualna. Amerika je tako velika, da njeno dogajanje vpliva na ves svet, ameriške volitve pa so tema pogovorov po vsem planetu. Število ogledov pa je odvisno od naključij, ki lahko privedejo do nekaj deset, sto milijonov ...

Story: Kljub odličnemu izzivu pa so vaše prošnje sponzorjem naletele na gluha ušesa.

Obiskal sem številne sponzorje, imel veliko sestankov. Nad idejo so bili zelo navdušeni, potem pa so se nehali oglašati na telefon. Rad vidim, da mi ljudje povedo, kaj si mislijo, ne pa, da to skrivajo, sam pa upam in čakam na finančno podporo. Pri nekaterih je šlo že zelo daleč. Bil sem zelo vesel, ekipi sem povedal, da sem našel ljudi, ki bodo podprli projekt. Potem pa ni bilo nič!

Story: Zdaj ste se odločili za drugo pot. Prek spletne platforme Adrifund boste s pomočjo oboževalcev poskusili zbrati 10 tisoč evrov. Koliko pa bi sami darovali, če bi se znašli v vlogi gledalca?

Uf, ne vem. Zagotovo bi si želel premierno ogledati videospot v dvorani SiTi Teatra 17. julija, preden gre na splet, tako da bi vložil najmanj 20 evrov. Glede na to, da sem v Putin Putout vložil mnogo več, bi morda prispeval tudi višjo vsoto.

Napisala Nika Arsovski

Fotografije Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story24/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 24/2016

Story 24/2016, od 09. 06. 2016

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri