Kmetija: Nov začetek v zadnjo tretjino z novimi pravili za tekmovalce!

7. 11. 2015

Tekmovalci šova Kmetija: Nov začetek so zdaj tudi uradno zakorakali v zadnjo tretjino tekmovanja. Vstopili so v obdobje bitke najboljših, to pa prinaša tudi nova pravila za zadnjih osem tekmovalcev.

Pravila Bitke najboljših so:

  • 1. Vsa družina živi v eni hiši.
  • 2. Na čelu družine je glava, ki ima imuniteto in lahko dela.
  • 3. Prvega dvobojevalca izglasujejo vsi člani družine, prvi nato izbere drugega. A tokrat ne glede na spol. Drugi dvobojevalec izbira vrstni red vseh treh dvobojev. Zmaga tisti, ki si pribori dve zmagi.

Sicer pa še nekaj cvetk s kmetije:

  • Miha in Faki sta po posestvu skrila kar nekaj hrane. Celo v strašilo sta nabasala nekaj testenin. A vseh skrivališč ne nameravata razkriti, saj nihče ne ve, kaj jih čaka v zadnjih tednih. Miha je povedal, da je hrana skrita v kopici, za drvmi, v veceju, pri konju in še kje. Faki misli, da bo pomanjkanje hrane vplivalo na nekatere tekmovalce in napetosti med njimi.
  • Dominiki so se porušili načrti, mislila je, da bo glava družine in na varnem, najverjetneje pa bo prva dvobojevalka. Franc je vesel takega razpleta, saj misli, da bi bila Dominikina diktatura preostra in bi se zaradi tega na posestvu samo prepirali. Dominika pa zaradi tega ni pretirano razočarana in celo pravi, da si želi, da bi bila izbrana za prvo dvobojevalko.
  • Niko je bil otožen, ker Maje ni bilo več ob njem. Zaveda se, da jo je njeno obnašanje stalo mesta med najmočnejšimi. Najbolj se je izkazala Jacqueline , ki ga je tolažila in Niko je čisto spremenil mnenje o njej. Kasneje mu je na pomoč priskočil še Franc, ki je Nika tolažil.
  • Maja je Niku pustila pismo in Niko ga je v solzah prebral. V pismu se mu je opravičila za vse spore in grde besede. Priznala je tudi, da ji je težko, ker bosta ločena. Niko, ljubezen moja, že zdaj te pogrešam, pa so bile njene zadnje besede v pismu! Niko je povedal, da mu Majine besede veliko pomenijo in da je dobil moč za naprej.
  • Tekmovalci so se v šali spraševali, kdo bo nova glava družine, a večjih dvomov ni in pričakujejo, da bo to Niko. Tudi Niko sam je prepričan, da bo temu tako, razen, če je Maja slučajno razmišljala, da bi jo Niko utegnil tako zelo pogrešati, da bi si želel oditi čim prej domov. Čeprav so bili tekmovalci prepričani, da je možen samo en scenarij in da bo glava družine Niko, pa je Maja presenetila prav vse in za novo glavo družine določila Franca, da bo popazil na njeno ljubezen. Francu obenem tudi privošči končno zmago. Niko je bil tudi presenečen, a verjame, da je tudi v tem nekaj dobrega, saj se bo na ta način bolj povezal s Francem.
  • Dominika in Jacqueline sta v pogovoru povedali, da se bodo šele zdaj začeli kazati pravi obrazi, saj bodo po zaprtju bogate hiše, tekmovalci živeli v še hujšem pomanjkanju. Dominika misli, da bodo ženske lažje prenašale pomanjkanje in da bo le to bolj vplivalo na moške. Predvsem sta tu mislili na Bruna in Miho. Verjameta, da se bo zdaj začela tudi bitka živcev.
  • Prihajajoči teden bo zelo naporen zaradi pomanjkanja hrane. Tekmovalci pa verjamejo, da jim bo življenje otežila še zahtevna naloga. In med tem, ko večina misli, da je na posestvu ostala še osmerica najmočnejših, pa Faki meni, da to ni res. Predvsem za dekleta misli, da jim ne bodo v prav veliko pomoč, saj da so se do zdaj samo ''šlepale''.

Vse to in še več pa v večernih oddajah - na Planet TV.