Ko je Petra Kerčmar videla zdravniške izvide sovoditelja, je bila na robu joka

Ko je Petra Kerčmar videla zdravniške izvide sovoditelja, je bila na robu joka (foto: Mankica Kranjec) Mankica Kranjec
8. 12. 2020

Voditeljica Petra Kerčmar se še dan danes z žalostjo v srcu spominja dneva, ko ji je pokojni voditelj Matjaž Tanko pokazal svoje zdravniške izvide, ki niso obetali nič dobrega.

"Marca bo osem let, odkar Matjaža ni več. In zdi se, kot da bi bilo včeraj. Skorajda ni delovnega dne, da se ne bi spomnila nanj. Bil je VELIK človek, veliko SRCE in kot eden najboljših in najbolj prezentnih voditeljev vseh časov pri nas mi je dal veliko, me veliko naučil in to me bo spremljalo vse življenje.

Pa veste, kako se je začelo? Tomaž Perovič me je poklical in rekel: Petra, odslej bosta z Matjažem vodila oddajo. Nisem vedela, kaj naj pričakujem, nisem ga toliko poznala, tako da na eni strani velika pričakovanja in na drugi malce strahu in spoštovanja. A me je takoj navdušil. Na prvi sestanek je prišel z rožo zame in me popolnoma prevzel. Bil je gospod v pravem pomenu besede. Prvi je bil, ki mi je primaknil stol, ko sem se sprehodila do mize in tega ni nihče spregledal. Vsak dan sem se učila od njega, popravljal me je med branjem, kdaj tudi vzkipel, a vendarle vse z razlogom. Še danes, ko kaj napačno naglasim, se spomnim nanj: 'Ojojoj, Matjaž bi bil pa malo jezen name (smeh).' Izjemen je bil, ponavadi med nastajanjem oddaje bolj tihe narave, ko je pa na začetku oddaje rekel „pozdravljeni“, se je pokazalo, kdo je in zakaj je med najboljšimi.

Ko mi je pokazal izvide, ki so bili daleč od dobrih, me je spreletelo, komaj sem zadržala jok, a sem skušala ostati pozitivna. Boril se je do konca. In pred koncem mi je rekel: Petra, vem, da je to to, ampak SEM živel. In nikoli ne bom pozabila teh besed. Za vedno bo z mano in mojem srcu."

Vir: Žurnal 24

Morda vas zanima še: Neverjetno, tako lepo stanovanje ima na Švedskem Marko Potrč, zavidali mu boste