Količino popite tekočine lahko nadzorujete tudi z mobilcem

Vir: Govori.se
11. 10. 2011 | Promocijsko sporočilo

Spletni portal Zdravakrava.hr je v sodelovanju z Jano razvil 'Jana Watercalc' - aplikacijo za iPhone ali Android, ki prikaže pravilno dnevno količino vode, ki jo je potrebno popiti z upoštevanjem vašega spola, telesne teže, starosti, fizične aktivnosti, zunanjih pogojev ter med nosečnostjo in dojenjem.

V aplikaciji Jana Watercalc vpišete zahtevane podatke, aplikacija pa preračuna tvojo dnevno potrebo po vodi in vas opozori, če danes še niste popili dovolj tekočine.

Dnevno je priporočljivo v telo vnesti okoli 1,5 do 3 litre tekočine, ki je nujno potrebna za niz presnovnih funkcij v telesu.

Tekočino je najbolje vnašati v obliki vode, izvirske ali mineralne. Količina potrebne tekočine pa se spreminja glede na telesno težo, telesno aktivnost, temperaturo okolja in zdravstveno stanje posameznika.

Snemite mobilno aplikacijo za svoj iPhone ali Android in preverite ali ste danes že popili dovolj vode za zdravje svojega organizma. Pot do aplikacije je zelo preprosta: z mobilnikom je potrebno le poskenirati QR kodo.

(promocijsko sporočilo)