Kontroverzni Damjan Murko v intervjuju pokazal svoj drugi obraz, tega ne gre zamuditi, saj vas bo res presenetil!

Kontroverzni Damjan Murko v intervjuju pokazal svoj drugi obraz, tega ne gre zamuditi, saj vas bo res presenetil! (foto: YouTube) YouTube
13. 5. 2021

Pogovor, ki ga je pripravila novinarka in voditeljica Taja Zuccato, je požel veliko pozornosti.

Gre za oddajo, imenovano "Kompas: USODA", v kateri se Taja pogovarja s podjetniki, umetniki in uspešnimi posamezniki, ki pri njej razkrijejo košček svoje duše. Tokrat je gostila Slovenca, za katerega bi lahko rekli, da ga pri nas ni človeka, ki še ni slišal zanj, Damjana Murka.

Organizator porok, pevec, soprog in oče je za marsikoga nekolikanj kontroverzen, a v polurnem pogovoru je pokazal tisto plat, ki je še ne poznamo. Damjan, ki je v javnosti začel delati na svoji prepoznavnosti s pomočjo petja, je kaj kmalu ugotovil, da to ni prava smer zanj, tako da je Taji prostodušno priznal, da mu prav ustreza naziv "prvi mojster samopromocije na naših tleh od samostojnosti Slovenije." Že od otroštva naprej je vedel, da si želi biti prepoznaven.

Sprva je hotel postati duhovnik, z leti pa je ta želja očitno izzvenela, saj se je v osnovni in srednji šoli lotil dramske igre in obiskoval tovrstne šole. Posledica je, da sam še zmeraj misli, da je boljši igralec kot pevec. "Publika mi verjame, to je pomemben faktor za uspeh," pravi Damjan.

Nekoč je dejal, da najbolje živi zaradi tistih, ki se iz njega norčujejo. To še vedno drži. "Ponavadi nastopam za tiste, ki me ne marajo. Običajno me najamejo za tiste, ki me ne marajo, a ko po petih minutah zavesa pade ..." Mu občinstvo je iz roke, kot je dejala voditeljica Taja. Zdaj je, kot pravi sam, točno tam, kjer si je želel biti - na vrhu.

Dotaknil se je svoje zasebne plati, rojstva sina, ko se je hotel posloviti iz javnega življenja, saj je to bila zanj prelomnica. Ni vedel, kako bo vse skupaj vplivalo na njegovega otroka, zato je razmišljal o umiku. "Ko je sin odraščal, pa sem to čutil kot klic narave, čutil sem, da moram to početi." 

Prejemal je ogromno pisem, oboževalci so ga pregovarjali, naj vztraja naprej. "Potrebujemo lik Damjana Murka," je ugotovila Taja, on pa se je strinjal: "Tako kot kruha in iger." Spregovoril je o svojem zasebnem življenju in soprogo označil za njegov varen pristan, kamor se vedno znova vrača. Zadnjih osem let pa je njegovo poslanstvo predvsem biti oče.

Celoten pogovor si lahko ogledate tudi sami, zagotovo pa vas bo Damjan presenetil, saj boste spoznali tisto njegovo plat, ki je ne pokaže pogosto - in če ga ne marate, si morda tudi premislite!

Priporočamo