Košarkarski kamp Gorana Dragiča s poudarkom tudi na dobrodelnosti

Košarkarski kamp Gorana Dragiča s poudarkom tudi na dobrodelnosti (foto: Andraž Blaznik) Andraž Blaznik
Vir: Lady
12. 7. 2018

Zadnje dni se vse vrti okrog košarke, svetovnemu nogometnemu prvenstvu navkljub, saj je Luka Dončić opravil uspešen prestop med NBA-elito, kjer se bo lahko za nasvet obrnil k prekaljenemu mačku Goranu Dragiću. Ta pa se je pred kratkim vrnil v Slovenijo, kjer se že posveča dobrodelnim dogodkom.

Prva poletna sobota je bila v Zrečah nadvse športno obarvana, saj se je tam začel že tradicionalni 5. Košarkarski kamp Gorana Dragića, ki ga skupaj z našim najuspešnejšim košarkarjem Goranom Dragićem organizira agencija Sportelement. Košarkarski kamp velja za enega najbolje organiziranih kampov, saj je vsako leto obogaten s številnimi dodatnimi aktivnostmi, prek katerih želijo organizatorji poleg osnovnih košarkarskih veščin otrokom obogatiti njihov pogled na svet in jim pomagati pridobiti nova znanja in izkušnje, hkrati pa je velik poudarek na dobrodelnosti.

Uvod v dogajanje je nakazal, da bo poudarek Gorana Dragića poleg na osnovah košarkarske igre, discipline, medsebojnega spoštovanja in obnašanja tudi na dobrodelnosti. S predstavo Pismo rosno! Vsega je kriv Poštar v izvedbi Borisa Kobala in Špas teatra se je občinstvo v prijetnem ambientu Term Zreče od srca nasmejalo, zbrana sredstva pa bodo namenjena mlademu reprezentantu košarke na vozičku, Robertu Bojancu, za nakup novega vozička za igranje košarke. Po predstavi so lahko gostje uživali tudi v slastnih hamburgerjih Lars & Sven, ki so tudi prispevali v sklad za nakup invalidskega vozička.

Goran Dragić

Izvedla sta se še dobrodelni teniški in košarkarski VIP-turnir, v večernih urah pa je sledil dobrodelni Gogi talk, kjer je Goran razkril podrobnosti svojega zares uspešnega košarkarskega leta. Gogi je po uspešni sezoni, ko je s slovensko košarkarsko reprezentanco osvojil evropski prestol, sam pa postal MVP turnirja, se udeležil NBA All Star tekme in odlično igral v ekipi Miami Heatov, vso energijo usmeril v mlade košarkarje. Na Rogli se jih je zbralo 115, ki so v tednu dni uživali in se učili od svojega košarkarskega idola. Na odprtju je bilo tudi veliko znanih obrazov, med njimi predsednik KZS, Matej Erjavec in generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović ter do nedavnega še aktivni košarkar Dragiša Drobnjak in nekdanji selektor Jurij Zdovc, katerih sinovi bodo prav tako udeleženci letošnjega kampa.

Besedilo: Anja P. Kontrec // Foto: Andraž Blaznik

Priporočamo