Kaj je princ Oscar dobil za darilo na krstu?

Vir: Lea
5. 6. 2016

Če se rodiš v kraljevo družino, je življenje 'sprogramirano' že vnaprej. Tako je zagotovo tudi z malim švedskim princem Oscarjem, ki se je rodil princesi Victorii in princu Danielu. Nekoč bosta oba sedla na prestol, Oscar pa je tretji v vrsti zanj.

Krst malega princa Oscarja bo potekal v kraljevi kapelici v Stockholmu. Navzoči bodo vsi s kraljevega dvora, kot je vedno v navadi. Malčka bodo seveda zasuli z darili, eno pa je že dobil vnaprej. Naredili bodo namreč veliko in moderno otroško igrišče, ki bo nosilo malčkovo ime.

Igrišče bo v nacionalnem parku Söderåsen v pokrajini Skåne, katere vojvoda je Oscar. Za tako potezo so se odločili, ker želijo princu podariti nekaj, kar bo ostalo za vedno in kar bo razveseljevalo otroke. Igrišče bo narejeno le iz naravnih materialov in bo namenjeno otrokom vseh starosti. Cena bo okoli 100 tisoč evrov, a bo končano nekoliko pozneje, tako da žal ne bo pripravljeno do samega krsta.

Tako kot stric

Princ Oscar je tretji v vrsti za švedski prestol. Pred njim je sestrica, princesa Estelle. Podobno je z Oscarjevim stricem, princem Carlom Philipom, ki ne bo nikoli sedel na prestol, saj je pred njim sestra, princesa Victoria. A se ne pritožuje, saj pravi, da mu ustreza življenje v nekakšni senci. Sicer pa ima tudi sam veliko državniških obveznosti, a vseeno neprimerno manj od sestre, ki se počasi pripravlja, da bo nekoč sedla na prestol. Mali Oscar bo na krstu, ki se bo zgodil 27. maja, oblečen v isto obleko kot že njegova mama in sestra, teta Madeleine, stric Carl Philip ter bratranec Nicolas in sestrična Leonore. Za krst pa bodo uporabili vodo z otoka Öland, kakor je navada v švedski kraljevi družini.